Fairtrade Gemeente

Al meer dan 10 jaar draagt onze gemeente de titel van Fairtrade Gemeente. Samen met meer dan 200 andere Belgische gemeenten zetten we alles op alles om bij te dragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.

De activiteiten van de verschillende campagnes hebben de SDG’s als rode draad. 

Op allerlei momenten in het jaar worden deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen onder de aandacht gebracht.

  • Zo werkten we bijvoorbeeld een SDG-fietstocht door de gemeente uit. Tijdens die fietstocht maak je kennis met actoren die werken rond minstens één van de doelstellingen.
  • We organiseren jaarlijks een 4-tal activiteiten ten voordele van 11.11.11 waaronder het Fairtrade ontbijt, het aperitiefconcert, een schoolvoorstelling en een kaartjesverkoop.
  • Verder brengen we in het najaar minstens één doelstelling onder de aandacht tijdens de Week van de Duurzame Gemeente.
  • ...

SDG

Faire Gemeente

Sint-Gillis-Waas  is trots op haar titel van Fairtrade Gemeente. Deze titel dragen we al meer dan 10 jaar.  De gemeente informeert haar inwoners en haar personeel over het belang van fairtrade en organiseert inspirerende activiteiten.  

Fairtrade of eerlijke handel biedt een systeem dat het mogelijk maakt om internationale handel te voeren met meer rechtvaardigheid, respect en gelijkheid. 

Logo Fairtrade Gemeente


contactinformatie