Bovenlokale sportactiviteiten (Burensportdienst Waasland)

De interlokale vereniging Burensportdienst Waasland, bestaande uit 9 verschillende gemeenten en steden (Beveren, Kruibeke, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht) heeft als doelstelling het sportbeleid - in de ruime zin van het woord - van de voorgenoemde gemeenten en steden af te stemmen en te stimuleren.

De burensportdienst werkt als overlegplatform tussen de verschillende gemeenten en steden waarbij niet alleen ervaringen en informatie kunnen worden uitgewisseld, maar waar ook activiteiten tot stand komen met een regionaal karakter.

Zo is er steeds de doelstelling om sportpromotionele acties op te starten voor verschillende (moeilijke) doelgroepen. Vanuit deze doelstelling is o.a. de activiteit 'Ontdek De Ster' ontstaan, 'de' Wase sportontmoetingsdag voor personen met een beperking en leerlingen van het aangepast onderwijs. Ook de Wase Survival Run wordt sinds 2022 gerealiseerd door de Burensportdienst Waasland.

Meer informatie over de exacte data en inschrijvingsmomenten vind je terug op onze gemeentelijke kanalen of via onze dienst Sport.


contactinformatie