Sportactiviteiten en -kampen

Zin om meer te bewegen? In Sint-Gillis-Waas is er voor elk wat wils.

Buitenspeelweken in april

Dit jaar vervangen we de traditionele Buitenspeeldag, die gepland staat op woensdag 21 april 2021, door heuse ‘Buitenspeelweken’. We zetten alle kinderen samen met hun ouders aan om tijdens de eerste 3 weken van april zoveel mogelijk buiten te spelen. Ontdek samen met het gezin de leuke speelterreintjes en beweegbanken die onze gemeente rijk is.

We voorzien per deelgemeente een wandel- of fietslus met een stop aan elk speelterrein. Op de speelterreinen wordt telkens een opdracht voorzien.

Kunnen jullie samen met het gezin de opdrachten tot een goed einde brengen? Zet de televisie uit, trek comfortabele kleren aan en ga ervoor!

Meer info en de nodige documenten vind je hier. Ook bij gerelateerde informatie rechts vind je de overzichtskaart en de opdrachtformulieren terug.

Kleutersportkamp ‘Joe de Kangoeroe’

Voor de kleuters van de eerste t.e.m. de derde kleuterklas (geboortejaar 2015 – 2018) voorzien we voor het derde jaar op rij tijdens de zomervakantie een leuke week vol knutsel- en sportplezier. Joe is een kleine kangoeroe die klaar is om de wereld te ontdekken. Samen leren we zijn andere dierenvriendjes kennen en spelen we leuke huppel-, hink- en springspelletjes.

Het Kleutersportkamp wordt georganiseerd van maandag 26 t.e.m. vrijdag 30 juli, telkens van 9 en 16 uur. We voorzien ook voor- en na-opvang. De activiteiten gaan door in sporthal De Gavers.

De inschrijvingen starten op dinsdag 20 april 2021 om 9 uur via de webshop.

NIEUW!! Knuffel- en Grabbelkampen in augustus

We gaan ervan uit dat er deze zomer nog steeds in weekbubbels gewerkt moet worden en dat het aantal sociale contacten (op weekbasis) best nog steeds zo laag mogelijk is. Bijgevolg organiseren we ook dit jaar geen Knuffel- en Grabbelpasactiviteiten, zoals we ze de jaren voordien kenden. De diensten Sport en Jeugd zetten een alternatief aanbod op poten, namelijk ‘Knuffel- en Grabbelkampen’. Want we willen er toch alles aan doen om de jeugdige inwoners een rijk gevulde zomervakantie aan te bieden.

De kampen vinden allemaal plaats in sporthal De Gavers.

Het aanbod in augustus 2021:

  • 9 t.e.m. 13 augustus: Knuffelkamp voor de 2de en 3de kleuterklas (geboortejaar 2015-2017), halve dag aanbod (elke ochtend van 9 – 12 uur, ‘open’ tussen 8.30 en 12.30 uur), max. 20 kinderen
  • 16 t.e.m. 20 augustus: Grabbelkamp voor kinderen uit de lagere school (geboortejaar 2009-2015), 4 volledige dagen (woensdag niet), max. 25 à 30 kinderen
  • 23 t.e.m. 27 augustus: Knuffelkamp voor de 2de en 3de kleuterklas (geboortejaar 2015-2017), halve dag aanbod (elke ochtend van 9 – 12 uur, ‘open’ tussen 8.30 en 12.30 uur), max. 20 kinderen

De inschrijvingen starten op dinsdag 11 mei om 9 uur via de webshop.