Sportactiviteiten en -kampen

Zin om meer te bewegen? In Sint-Gillis-Waas is er voor elk wat wils.

Kleutersportkamp ‘Joe de Kangoeroe’ (VOLZET)

Voor de kleuters van de eerste t.e.m. de derde kleuterklas (geboortejaar 2015 – 2018) voorzien we voor het derde jaar op rij tijdens de zomervakantie een leuke week vol knutsel- en sportplezier. Joe is een kleine kangoeroe die klaar is om de wereld te ontdekken. Samen leren we zijn andere dierenvriendjes kennen en spelen we leuke huppel-, hink- en springspelletjes.

Het Kleutersportkamp wordt georganiseerd van maandag 26 t.e.m. vrijdag 30 juli, telkens van 9 en 16 uur. We voorzien ook voor- en na-opvang. De activiteiten gaan door in sporthal De Gavers.

De inschrijvingen starten op dinsdag 20 april 2021 om 9 uur via de webshop.

NIEUW!! Knuffel- en Grabbelkampen in augustus

We gaan ervan uit dat er deze zomer nog steeds in weekbubbels gewerkt moet worden en dat het aantal sociale contacten (op weekbasis) best nog steeds zo laag mogelijk is. Bijgevolg organiseren we ook dit jaar geen Knuffel- en Grabbelpasactiviteiten, zoals we ze de jaren voordien kenden. De diensten Sport en Jeugd zetten een alternatief aanbod op poten, namelijk ‘Knuffel- en Grabbelkampen’. Want we willen er toch alles aan doen om de jeugdige inwoners een rijk gevulde zomervakantie aan te bieden.

De kampen vinden allemaal plaats in sporthal De Gavers.

Het aanbod in augustus 2021:

  • 9 t.e.m. 13 augustus: Knuffelkamp voor de 2de en 3de kleuterklas (geboortejaar 2015-2017), halve dag aanbod (elke ochtend van 9 – 12 uur, ‘open’ tussen 8.30 en 12.30 uur), max. 20 kinderen
  • 16 t.e.m. 20 augustus: Grabbelkamp voor kinderen uit de lagere school (geboortejaar 2009-2015), 4 volledige dagen (woensdag niet), max. 25 à 30 kinderen
  • 23 t.e.m. 27 augustus: Knuffelkamp voor de 2de en 3de kleuterklas (geboortejaar 2015-2017), halve dag aanbod (elke ochtend van 9 – 12 uur, ‘open’ tussen 8.30 en 12.30 uur), max. 20 kinderen

De inschrijvingen starten op dinsdag 11 mei om 9 uur via de webshop.

Buitenspelen 2021

Buitenspelen is gezond. Niets beter dan ravotten in de frisse, gezonde buitenlucht. Daarom willen we de kinderen in onze gemeente stimuleren om zoveel mogelijk buiten te spelen. Buitenspelen moet niet beperkt blijven tot de jaarlijkse Buitenspeeldag of onze heuse Buitenspeelweken. Iedereen moet altijd kunnen buitenspelen en genieten van de speelterreintjes en de beweegbanken die onze gemeente rijk is.

Zo maakten we per deelgemeente een wandel- of fietslus met een stop aan elk speelterrein. Daar voorzien we telkens een opdracht. Deze zogenaamde buitenspeelkaarten vind je terug bij de gerelateerde documenten rechts op de pagina.

Waar wacht je nog op? Tv uit, speelkleren aan en hop buitenspelen.