Sportactiviteiten en -kampen

Zin om meer te bewegen? In Sint-Gillis-Waas is er voor elk wat wils.

Klingse Boscross: zondag 17 oktober 2021

Voor het 13de jaar op rij staat de Klingse Boscross op het programma. Jaarlijks nemen meer dan 600 sportievelingen deel aan de scholenveldloop en jogging. Trek je loopschoenen aan en steunt het goede doel! De eerste jeugdloop start rond 12.30 uur (kleuters). Naast de jeugdlopen is er nog een G-loop, jogging (5 km) en prestatieloop (10 km).

Inspiratiemomenten beweegbank: zaterdag 23 oktober

Op zaterdag 23 oktober organiseert de dienst Sport twee inspiratiemomenten rond de beweegbank aan de parking van sporthal Molenberg. Tijdens sessie 1 (9.45 - 10.45 uur) of sessie 2 (11 tot 12 uur) kunnen deelnemers kennismaken met de beweegbank. Daarna kunnen ze er zelf mee aan de slag.

Kleutersportdagen voor het 1ste en 2de kleuterklas: dinsdag 30 november, donderdag 2 en vrijdag 3 december 2021.

De kleuters uit alle scholen van groot Sint-Gillis-Waas komen zich een halve dag uitleven in GC De Route. Het thema waarrond gewerkt wordt, is Sinterklaas. De sport- en turnzaal wordt tijdens die dagen omgetoverd tot een heus speelparadijs.

BAM-dag: dinsdag 18 januari 2022

MOEV organiseert in samenwerking met de Sportdienst van Sint-Gillis-Waas, de sportdag ‘BAM-dag’ voor het derde leerjaar.

De leerlingen kunnen zich tijdens die dag volledig uitleven in de verschillende bewegingsdomeinen: balanceren, klauteren, rollen, hoogspringen, samenwerken ... Alle bewegingsvormen komen aan bod in dit speelparadijs.

Sportdag Alles met de bal: maandag 24 januari 2022

MOEV organiseert in samenwerking met de Sportdienst van Sint-Gillis-Waas, de sportdag ‘Alles met de bal’ voor het vierde leerjaar.

Tijdens die dag staat de ‘bal’ in verschillende grootten en vormen centraal en dit ontdekken ze tijdens de verschillende posten.

Sportmixkamp voor de lagere school: maandag 28 februari t.e.m. vrijdag 4 maart 2022.

Een sportkamp voor de kinderen uit de lagere school tijdens de krokusvakantie in sporthal De Gavers. Dagelijks staan er een 5-tal verschillende sporten op het programma, telkens van 9 tot 16 uur.

Er is voor- en naopvang voorzien van 8 tot 8.45 uur en van 16.15 tot 17.30 uur

Inschrijven via de gemeentelijke webshop kan vanaf dinsdag 11 januari 2022 om 9 uur.


contactinformatie