Sportactiviteiten en -kampen

Zin om meer te bewegen? In Sint-Gillis-Waas is er voor elk wat wils.

Huldiging van de sportlaureaten

Tijdens dit tweejaarlijks evenement worden sporters en teams uit Sint-Gillis-Waas, die een kampioenstitel haalden en/of zeer verdienstelijk zijn voor hun club, gehuldigd.

Kleuterboemeldag

Alle kleuters van de 3e kleuterklas uit de scholen van Sint-Gillis-Waas zijn welkom op deze sportdag. De gemeente komt tussen in de kostprijs per leerling. Stichting Vlaamse Schoolsport zorgt voor een avonturentocht, spelenmarkt, springkasteel, parachute, dans … De kleuters leren allerlei vaardigheden en bewegingen. Door het aantrekkelijk en uitnodigend spelmateriaal, is Kleuterboemeldag een leerrijk speelparadijs.

Sportmix

Vanaf het voorjaar organiseren de Sport- en Jeugddienst de Sportmix ongeveer maandelijks op woensdagnamiddag (14 tot 16 uur). We brengen allerlei sport- en spelmateriaal mee naar een pleintje in één van de deelgemeenten. Alle kinderen van 6 tot 12 jaar zijn welkom. Er is begeleiding voorzien.

Robinson day

Robinson Crusoe is een bekende avonturier die na een schipbreuk aanspoelt op een verlaten eiland in de Atlantische Oceaan. Jarenlang overleeft hij helemaal alleen op een verlaten eiland en is zo een voorbeeld voor velen.

De locatie waar onze activiteiten plaats vindt, is minder verlaten maar heeft alle typische kenmerken van een eiland: water, bos en grasvlakte.

De leerlingen van het 4e en 5e leerjaar spoelen aan in het Recreatiedomein De Ster en krijgen een aantal opdrachten waar teambuilding, kracht, evenwicht ... centraal staan.

Buitenspeeldag

Die dag even geen computer en televisie maar we spelen een namiddag buiten. Onder begeleiding van enkele studenten van Odisee Campus Waas maak je kennis met verschillende leuke sporten.

Ontdek De Ster

Samen met Burensportdienst Waasland organiseren we een sportdag voor personen met een beperking en hun begeleiders.

Sportnamiddag voor rusthuisbewoners 

De sportnamiddag is een samenwerking tussen de Sportdienst van Stekene en Sint-Gillis-Waas, de rusthuizen in Stekene, Sint-Pauwels en Sint-Gillis-Waas. Tijdens deze namiddag bieden we verschillende sportactiviteiten aan. Nadien genieten de deelnemers van een hapje en een drankje.

OVSG sportdag

Op het einde van het basisonderwijs moeten de leerlingen van het 6e leerjaar enkele fysieke toetsen afleggen. Dit vergt veel tijd tijdens de turnlessen. Daarom wordt er jaarlijks één voormiddag, OVSG sportdag, georganiseerd waarop alle toetsen worden afgelegd.

Sportdagen voor het 6e leerjaar

De leerlingen van het 6e leerjaar uit de scholen van Sint-Gillis-Waas leven zich uit tijdens een uitdagende sportdag. De sportdag is een samenwerking met enkele lokale sportclubs.

Week van de sportclub

Tijdens de Week van de sportclub openen een 10-tal sportclubs uit de gemeente de deuren voor zowel leden als niet-leden. Iedereen heeft tijdens die week de kans om gratis een training/les te volgen naar keuze.                                         

Nazomersportdag: sportieve uitstap voor 50-plussers

Hou je van een deugddoende fiets- of wandeltocht of wil je proeven van verschillende sportinitiaties? Dan is de sportieve uitstap in Recreatiedomein Puyenbroeck echt is voor jou!

Sportdagen voor de 1e en 2e kleuterklas

De kleuters trekken voor anderhalf uur hun sportschoenen aan en laten hun sportkwaliteiten bij de verschillende oefeningen (klimmen, klauteren, springen, evenwicht, sluipen ..) en posten zien.


Contactinformatie