Sportactiviteiten en -kampen

Zin om meer te bewegen? In Sint-Gillis-Waas is er voor elk wat wils.

Week van de Sportclub: zaterdag 7 t.e.m. 15 september 2019

Tijdens de Week van de Sportclub zetten de lokale sportverenigingen de deuren voor iedereen (jeugd, volwassenen en senioren) open. Er nemen een 10-tal sportclubs uit de gemeente deel. Probeer verschillende sporten gratis uit. Wie weet, vind je wel de geschikte hobby.

Klingse Boscross: zondag 6 oktober 2019 (+ wandelen op zaterdag 5 oktober 2019)

Voor het 11e jaar op rij staat de Klingse Boscross op het programma. Jaarlijks nemen meer dan 600 sportievelingen deel aan de scholenveldloop en jogging. Trek je loopschoenen aan en steun het goede doel! De eerste jeugdloop start rond 13.30 uur. Naast de jeugdlopen zijn er nog een G-loop, estafetteloop (4x400 m voor bedrijven, scholen, verenigingen ..), jogging (5 en 7,5 km) en prestatieloop (10 km).

Kleutersportdagen (1ste en 2de kleuterklas): dinsdag 26, donderdag 28 en vrijdag 29 november 2019

De kleuters uit alle scholen van groot Sint-Gillis-Waas komen zich een halve dag uitleven in GC De Route. Thema is Sinterklaas. De sport- en turnzaal wordt omgetoverd tot een heus speelparadijs.

Sportdag Spelcarrousel: maandag 13 januari 2020

MOEV organiseert samen met de Sportdienst van Sint-Gillis-Waas, de sportdag ‘spelcarrousel’ voor het derde leerjaar.

De leerlingen leven zich die dag volledig uit in verschillende bewegingsdomeinen: balanceren, klauteren, rollen, hoogspringen, samenwerken ... Alle bewegingsvormen komen aan bod in dit speelparadijs.

Sportdag Alles met de bal: maandag 20 januari 2020

MOEV organiseert samen met de Sportdienst van Sint-Gillis-Waas, de sportdag ‘Alles met de bal’ voor het vierde leerjaar.

Tijdens die dag staat de ‘bal’ in verschillende groottes en vormen centraal.

Sportmixkamp voor de lagere school: maandag 24 t.e.m. vrijdag 28 februari 2020

Een sportkamp voor de kinderen uit de lagere school tijdens de krokusvakantie in sporthal De Gavers. Dagelijks staan er een 5-tal verschillende sporten op het programma, telkens van 9 tot 16 uur.

Er is voor- en naopvang voorzien van 8 tot 8.45 uur en van 16.15 tot 17.30 uur. Inschrijven kan via de gemeentelijke webshop vanaf 6 januari 2020 om 9 uur.

 


Contactinformatie