Sportactiviteiten en -kampen

Zin om meer te bewegen? In Sint-Gillis-Waas is er voor elk wat wils.

Wij doen mee aan de actie 'Word VIP2024-gemeente en ga naar Parijs'

Vlaanderen stoomt zich klaar voor de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs. In 2024 trekt een hele delegatie topsporters naar de Franse hoofdstad om onze medailleambities waar te maken. De Vlaamse topsporters worden in 2024 onze vips, onze Vlamingen in Parijs.

Het is onder die VIP2024-vlag dat ze ook heel Vlaanderen letterlijk en figuurlijk in beweging willen brengen. Samen
met de topsporters moedigt Sport Vlaanderen alle gemeenten en steden in Vlaanderen aan om het olympisch gevoel op te roepen en met de inwoners drie VIP2024-uitdagingen aan te gaan.

Ook wij als gemeente doen hieraan mee, maar hoe worden we nu VIP2024-gemeente?

Wij gaan de 3 volgende uitdagingen aan:

  1. Tussen februari en april 2024 organiseren wij een jeugdolympiade voor de 3e graad in de verschillende basisscholen van Sint-Gillis-Waas. We laten de leerlingen aan de hand van uitdagingen en proeven in verschillende sporten op een laagdrempelige manier ontdekken voor welke sporten ze een (verborgen) talent hebben.
  2. We zetten de VIP2024-promotiecampagne duidelijk in de kijker via posters en spandoeken.
  3. Tussen april en mei 2024 organiseren we een ‘challenge’, een uitdaging. Met deze uitdaging proberen we inwoners aan te zetten tot sport of beweging. Hierbij wordt er uiteraard een link gelegd met de Olympische Spelen 2024.

Meer informatie rond de drie uitdagingen volgt nog. Hou zeker onze website en sociale media in de gaten.

Mooie prijzen
Alleen de gemeenten en steden die de resultaten hebben geregistreerd ontvangen de titel van VIP2024- gemeente/stad. Begin juni worden alle VIP2024- gemeenten/steden gehuldigd tijdens één van de drie slotapotheosen. Op elk van deze avonden maken telkens twee van de aanwezige VIP2024-gemeenten/ steden kans op de hoofdprijs: een daguitstap naar Parijs!

Sportkampen 2024: ontdek het aanbod in onze brochure

Ben je in 2024 op zoek naar een sportieve vakantieopvulling? Raadpleeg dan hier onze gloednieuwe brochure waarin alle aangeboden sportkampen in groot Sint-Gillis-Waas staan voor 2024.


Sport en Spelnamiddag in de Bibliotheek: woensdag 6 maart 2024

Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema ‘ Sport & spel’. Samen met de Bibliotheek en de dienst Jeugd organiseren wij op woensdagnamiddag een heuse sport- en spelnamiddag met verschillende activiteiten, waarvan de kinderen eens kunnen proeven.

Buitenspeeldag 2024: woensdag 17 april 2024

Alle vrijetijdsdiensten slaan de handen in elkaar en organiseren in en aan de Roomanmolen een heuse ‘Buitenspeeldag’. Alle kinderen van 3 tot 12 jaar zijn van harte welkom van 13.30 tot 17 uur, onder volwassen begeleiding. Het hele terrein staat vol met springkastelen, reuzegezelschapsspelen, spelletjes, workshops, rondleidingen … en nog veel meer.

Ontdek hier de flyer

Wase Survivalrun: zondag 5 mei 2024

Voor het derde jaar op rij organiseert Burensportdienst Waasland een obstakelrun voor gezinnen in het Sportpark van Beveren. Het parcours is ongeveer 4 à 5 km lang en omvat meer dan 25 hindernissen. Het is haalbaar voor jong en minder jong.


contactinformatie