Sportactiviteiten en -kampen

Zin om meer te bewegen? In Sint-Gillis-Waas is er voor elk wat wils.

Sportdag Alles met de bal: maandag 20 januari 2020

MOEV organiseert samen met de Sportdienst van Sint-Gillis-Waas, de sportdag ‘Alles met de bal’ voor het vierde leerjaar.

Tijdens die dag staat de ‘bal’ in verschillende groottes en vormen centraal.

G-sport@school – vrijdag 31 januari, donderdag 6 februari en donderdag 13 februari 2020

Sporten met één been, als je in een rolstoel zit of als je blind of doof bent... Gaat dat wel? Natuurlijk gaat dat! Ook personen met een beperking sporten net zo gewoon als iemand zonder beperking. Samen met Sport Vlaanderen willen wij ons inzetten om het taboe rond G-sport te doorbreken. Door het taboe weg te werken, willen we de drempel voor personen met een beperking om te gaan sporten verder verkleinen. 

G-sport@school is een sensibiliserend project voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs waarin zij kennismaken met G-sport. Onder het motto 'jong geleerd is oud gedaan' brengen we leerlingen al van jongs af bij dat sporten met een handicap perfect mogelijk is.

In januari en februari heeft de Sportdienst allerlei G-sportmateriaal gereserveerd bij Sport Vlaanderen en met dit materiaal gaan ze naar verschillende scholen om de kinderen kennis te laten maken met sporten zoals Boccia, rolstoelbasket, curling, torbal, blindvoetbal.

De leerlingen van De Bron, De Eeckberger en Het Kompas mogen de sporten onder begeleiding uitproberen tijdens een voor- of namiddag en ervaren op die manier hoe het is om te sporten met een beperking.

Sportmixkamp voor de lagere school: maandag 24 t.e.m. vrijdag 28 februari 2020

Een sportkamp voor de kinderen uit de lagere school tijdens de krokusvakantie in sporthal De Gavers. Dagelijks staan er een 5-tal verschillende sporten op het programma, telkens van 9 tot 16 uur.

Er is voor- en naopvang voorzien van 8 tot 8.45 uur en van 16.15 tot 17.30 uur. Inschrijven kan via de gemeentelijke webshop vanaf 6 januari 2020 om 9 uur.

Buitenspeeldag – woensdag 22 april 2020

Jij kent de Buitenspeeldag toch al? Trek dan je speelkledij aan en kom samen met jouw vrienden die woensdagnamiddag buiten ravotten en sporten. Op jouw favoriete televisiezenders valt er alleszins helemaal niets te beleven. Die gaan een hele namiddag op zwart.  Je hebt dan ook geen enkel excuus om binnen te blijven!

Dit jaar gaat de buitenspeeldag door op het Sport & Spelcomplex Houtvoort in Sint-Gillis-Waas (wegens werkzaamheden aan de Roomanmolen) en werken we een nieuw concept uit. De kinderen mogen onder begeleiding (ouders, grootouders, ..) zelf komen en gaan wanneer ze willen tijdens de namiddag. Wij stellen allerlei leuke sport- en spelactiviteiten ter beschikking waarmee de kinderen zich een hele namiddag kunnen uitleven;

Ontdek De Ster – Donderdag 30 april 2020

Ontdek De Ster te Sint-Niklaas, i.s.m. Burensportdienst Waasland. Een grandioze sportdag voor personen met een beperking en hun begeleiders.

OVSG sportdag – Donderdag 7 mei 2020

Een sportvoormiddag voor de leerlingen van het 6de leerjaar uit De Sterappel, Het Kompas, De Bron en De Zandloper. Tijdens deze dag leggen de leerlingen allerlei sportproeven af waarop ze een heel schooljaar geoefend hebben tijdens de turnlessen en krijgen hier dan ook scores voor.

Kleutersportkamp ‘ Olympische spelen’ – 27 juli t.e.m. 31 juli 2020

De Sportdienst denkt ook in 2020 aan de kleuters. Zo organiseren we voor de tweede keer een week vol sport- en knutselplezier i.s.m. een externe firma en rond het thema ‘olympische spelen’. Alle kinderen van het 1ste t.e.m. 3de kleuterklas zijn van harte welkom tijdens die week in sporthal De Gavers. Voor- en naopvang is ook voorzien.

De inschrijvingen starten na de paasvakantie (exacte datum volgt nog) via de webshop: www.sint-gillis-waas.be/webshop


Contactinformatie