Sportactiviteiten en -kampen

Zin om meer te bewegen? In Sint-Gillis-Waas is er voor elk wat wils.

Week van de sportclub

Tijdens de Week van de sportclub openen een 10-tal sportclubs uit de gemeente de deuren voor zowel leden als niet-leden. Iedereen heeft tijdens die week de kans om gratis een training/les te volgen naar keuze.

Klingse Boscross

Voor het 10de jaar op rij staat de Klingse Boscross op het programma. Jaarlijks nemen meer dan 600 sportievelingen deel aan de scholenveldloop en jogging.

Trek je loopschoenen aan en steun het goede doel! De eerste jeugdloop start rond 13.30 uur.
Naast de jeugdlopen zijn er nog een G-loop, estafetteloop (4x400m voor bedrijven, scholen, verenigingen, ..), jogging (5 en 7,5km) en prestatieloop (10 km).

Meer info? www.omnisportdeklinge.com/klingse-boscross

Nazomersportdag: sportieve uitstap voor 50-plussers

Zie folder hiernaast.

Sportdagen voor de 1e en 2e kleuterklas

De kleuters trekken voor anderhalf uur hun sportschoenen aan en laten hun sportkwaliteiten bij de verschillende oefeningen (klimmen, klauteren, springen, evenwicht, sluipen ..) en posten zien.

Huldiging van de sportlaureaten

Tijdens dit tweejaarlijks evenement worden sporters en teams uit Sint-Gillis-Waas, die een kampioenstitel haalden en/of zeer verdienstelijk zijn voor hun club, gehuldigd.

Kleuterboemeldag

Alle kleuters van de 3e kleuterklas uit de scholen van Sint-Gillis-Waas zijn welkom op deze sportdag. De gemeente komt tussen in de kostprijs per leerling. Stichting Vlaamse Schoolsport zorgt voor een avonturentocht, spelenmarkt, springkasteel, parachute, dans … De kleuters leren allerlei vaardigheden en bewegingen. Door het aantrekkelijk en uitnodigend spelmateriaal, is Kleuterboemeldag een leerrijk speelparadijs.

Buitenspeeldag

Die dag even geen computer en televisie maar we spelen een namiddag buiten. Onder begeleiding van enkele studenten van Odisee Campus Waas maak je kennis met verschillende leuke sporten.

Ontdek De Ster

Samen met Burensportdienst Waasland organiseren we een sportdag voor personen met een beperking en hun begeleiders.

OVSG sportdag

Op het einde van het basisonderwijs moeten de leerlingen van het 6e leerjaar enkele fysieke toetsen afleggen. Dit vergt veel tijd tijdens de turnlessen. Daarom wordt er jaarlijks één voormiddag, OVSG sportdag, georganiseerd waarop alle toetsen worden afgelegd.

Sportnamiddag voor rusthuisbewoners 

De sportnamiddag is een samenwerking tussen de Sportdienst van Stekene en Sint-Gillis-Waas, de rusthuizen in Stekene, Sint-Pauwels en Sint-Gillis-Waas. Tijdens deze namiddag bieden we verschillende sportactiviteiten aan. Nadien genieten de deelnemers van een hapje en een drankje.

 

 


Contactinformatie