Sanering Sint-Gillis-Waas Zuid

fietspad sint-niklaasstraatVisualisatie fietspad Sint-Niklaasstraat

Samen met Aquafin en Riopact vernieuwt de gemeente alle riolen in de Parkstraat, Sint-Niklaasstraat, Molenstraat, Schuilhoekstraat, Dagsterrestraat en Nieuwkerkenstraat zodat het afvalwater niet langer in de omringende beken geloosd wordt. Ook de wegenis wordt heraangelegd met aandacht voor verkeersveiligheid en ontharding.

De definitieve plannen van de wegenis kan je hier bekijken.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Samen met Aquafin en Riopact stelden we recent een aannemer aan voor deze wegen- en rioleringswerken. De werken gaat van start op 16 augustus. Om je meer informatie te geven over deze omvangrijke werken, organiseren we in de loop van juni een infomoment. Meer details hierover volgen later.

Verder kregen we de vraag van Fiberklaar om aanvullende nutswerken uit te voeren in de Sint-Niklaasstraat, voordat de heraanleg van de wegenis plaatsvindt. Dit gebeurt best nu zodat we de nieuwe wegenis later niet opnieuw moeten openbreken. We hebben besloten om deze werken binnenkort te laten uitvoeren. Doorgaand verkeer zal hierbij gewoon mogelijk zijn. We houden je op de hoogte van verdere details hierover.

Fiberklaar is een bedrijf dat in veel gemeenten bezig is met glasvezelkabel aan te leggen voor sneller internet. Fiberklaar legt alleen de leidingen.


Belangrijk om te weten

Omdat deze werken hinder met zich mee brengen en we de handelaars mee willen ondersteunen, kan je als handelaar kosteloos beroep doen op het plaatsen van een automaat of kraam op openbaar domein. Voor de inname van het openbaar domein hoef je dus geen vergoeding te betalen. Je voorziet wel het verkooppunt en de plaatsing ervan. Voor meer info kan je terecht bij wegen.water@sint-gillis-waas.be.