Wegenwerken

Aanleg nutsvoorzieningen in de Drielindenstraat 

In de periode van 9 t.e.m. 31 augustus zijn er werken in de Drielindenstraat in opdracht van De Watergroep. Er worden nutsvoorzieningen aangelegd.

Door deze werken is er enkel doorgang voor het verkeer komende van Sint-Gillis-Waas naar Nieuwkerken. Het verkeer komende van Nieuwkerken moet de volgende omleiding volgen:

Drielindenstraat – Steenbeekstraat -  Kleine Kouterstraat – Klein Laarstraat – Vosstraat 

Vernieuwen betonvakken in Heerweg, Molenhoekstraat en Reepstraat

In de Heerweg, Molenhoekstraat en Reepstraat worden enkele betonvakken vernieuwd. In de periode van 2 augustus t.e.m. 17 september blijft ter hoogte van de werken beurtelingse doorgang mogelijk.
 

Grote wegenwerken in de toekomst

Sanering Sint-Gillis-Waas Zuid

Samen met Aquafin en Riopact vernieuwt de gemeente alle riolen in de Parkstraat, Sint-Niklaasstraat, Molenstraat, Schuilhoekstraat, Dagsterrestraat en Nieuwkerkenstraat zodat het afvalwater niet langer in de omringende beken geloosd wordt. Ook de wegenis wordt heraangelegd met aandacht voor verkeersveiligheid en ontharding. De start van deze werken staat gepland in de loop van 2022.

Alle updates rond dit project kan je op deze pagina volgen. Meer info over de rioleringswerken kan je terugvinden in onze folder.

Begin mei organiseerde de gemeente een digitaal infomoment met de omwonenden, handelaars en ondernemers. We gaven meer duiding rond de geplande riolerings- en wegenwerken a.d.h.v. het voorlopig ontwerp. Hier kan je de getoonde slides en vragen en antwoorden terugvinden.

Op basis van deze feedback verfijnden we het ontwerp verder. Omdat er voor de Molenstraat en Dagsterrestraat veel gelijkaardige en specifieke opmerkingen waren, werd een extra infomoment met deze bewoners georganiseerd om de wijzigingen voor te stellen. De getoonde slides van de Molenstraat en Dagsterrestraat vind je hier terug.

De definitieve plannen van de wegenis kan je hier bekijken.

Vernieuwen Zandstraat

De riolering onder de Zandstraat in Sint-Gillis-Waas is toe aan vernieuwing. Omdat de weg bij rioleringswerken volledig moet opengelegd worden, zijn die werken de ideale gelegenheid om ook de weg zelf te vernieuwen. Samen met Aquafin, de gemeente Sint-Gillis-Waas en het Agentschap Wegen en Verkeer wordt de Zandstraat onder handen genomen vanaf 2023.

Volg alle updates op de site van AWV