Wegenwerken

Wegen- en rioleringswerken 'Sanering Sint-Gillis-Waas Zuid'

De wegen- en rioleringswerken in en rond de Sint-Niklaasstraat lopen verder volgens planning. Momenteel werkt de aannemer nog steeds verder in fase 1 (t.h.v. de Parkstraat tot Sint-Niklaasstraat 50), fase 2 (t.h.v. het rondpunt Sint-Niklaasstraat/Dagsterrestraat tot Sint-Niklaasstraat 203) en fase 3 (Dagsterrestraat tot Nieuwkerkenstraat 12) .

Meer info over de actuele werken, de omleidingsroutes en de bereikbaarheid van de handelaars vind je terug op de infozuil, die op het Burgemeester Omer De Meyplein staat, en op onze projectpagina.


Innames openbaar domein in kaart

Op onderstaand kaartje van EagleBe vind je een overzicht van de innames van het openbaar domein.

 

Grote wegenwerken in de toekomst

Heraanleg Hogenakkerstraat

Het wegdek in de Hogenakkerstraat is in slechte staat en er zijn niveauverschillen tussen de betonplaten. Daarom besliste de gemeente begin vorig jaar (2022) om een studiebureau aan te stellen om het deel vanaf het rondpunt aan de Klingedijkstraat tot aan de Koningshoeveweg te vernieuwen. We vervangen zowel de rijweg als het fietspad. Bovendien wordt de Hogenakkerstraat heringericht met aandacht voor verkeersveiligheid en houden we rekening met het waterverhaal. Het is de bedoeling om de werken in de loop van 2023 uit te voeren.

Alle info vind je op onze projectpagina.

Heraanleg Houtvoortstraat

De gemengde riolering in de Houtvoortstraat bevindt zich in slechte staat. Daarom beslisten we samen met Riopact om dit te vernieuwen en een gescheiden systeem aan te leggen. Hierbij koppelen we het regenwater af van de riolering en leiden we enkel het afvalwater (droogweerafvoer of DWA) richting een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). Dat resulteert in een efficiëntere zuivering. Het regenwater kan ter plaatse in de bodem sijpelen of langs grachten vertraagd weglopen naar een nabijgelegen waterloop. Deze rioleringswerken vormen het ideale moment om ook de wegen aan te pakken en ze veiliger in te richten voor alle weggebruikers.

Alle info vind je op onze projectpagina.

Vernieuwen Zandstraat

De riolering onder de Zandstraat in Sint-Gillis-Waas is toe aan vernieuwing. Omdat de weg bij rioleringswerken volledig moet opengelegd worden, zijn die werken de ideale gelegenheid om ook de weg zelf te vernieuwen. Samen met Aquafin, de gemeente Sint-Gillis-Waas en het Agentschap Wegen en Verkeer wordt de Zandstraat onder handen genomen. Deze werken kunnen ten vroegste starten na het project in de Sint-Niklaasstraat. We houden je op de hoogte via onze mediakanalen.

Volg alle updates op de site van AWV.


contactinformatie