Slachting van een dier registreren

Wil je als particulier een dier slachten, dan moet je die slachting registreren.

Voorwaarden

  • Grote dieren (paarden, runderen) moeten in het slachthuis geslacht worden.
  • Varkens, geiten en schapen mogen thuis geslacht worden. Ook deze slachting moet je registreren.
  • Voor het slachten van kippen, konijnen en klein wild is geen toelating nodig.

Procedure

Particuliere slachting buiten het slachthuis

Kies je voor een particuliere slachting buiten het slachthuis, dan moet je elke slachting persoonlijk aangeven bij de gemeente - minstens 2 werkdagen vóór de slachting. Vergeet niet het sanitelnummer of oornummer van het te slachten dier mee te brengen.

Slachtingen in het slachthuis

Kies je voor een slachting in het slachthuis en heb je een registratienummer, dan moet je niet elke keer opnieuw een slachtbrief halen bij je gemeente. Je kan voor elke slachting rechtstreeks naar het slachthuis gaan.

Meebrengen

  • identiteitskaart
  • sanitelnummer van het dier

Contactinformatie

  • Ondernemen

    Burgemeester Omer De Meyplein 1
    9170 Sint-Gillis-Waas

    Openingsuren deze week

    • Vandaag open van 09.00 uur tot 12.30 uur (Namiddag en avond: op afspraak van 14 tot 19 uur)
    • Morgen open van 09.00 uur tot 12.30 uur (Namiddag: op afspraak van 14 tot 17 uur)
    Alle informatie