Uitstap met gids

Online aanvragen

Via Toerisme kan je een uitstap met gids boeken. Je kan een gids boeken voor:

Roomanmolen (Sint-Pauwels)

Deze prachtige molen is met zijn 24 meter hoogte niet weg te denken uit het dorpszicht. Het is één van de hoogste molens in België. De gerestaureerde molen is een beschermd monument. Sinds de restauratie kan er terug graan gemalen worden. Met deze rondleiding brengt de molenaar je van het gelijkvloers tot in de nok van de molen met een bezoek aan alle 6 de zolders.

Sint-Paulus kerk (Sint-Pauwels)

Na bijna 40 jaar studie en onderzoek eindigden in 2016 de restauratiewerken aan de prachtige Sint-Paulus kerk, het interieur en de buitenomgeving. De kerk heeft een bewogen geschiedenis: ze heeft godsdienstoorlogen, de boerenkrijg en bezettingen overleefd…Je kan deze kerk bezoeken, gecombineerd met een kleine historische dorpswandeling.

KLINGSPOOR (De Klinge)

Op KLINGSPOOR kan je kennis maken met vier verschillende erfgoedthema's: spoor, natuur, klompen en de grens. Op de Klingspoorsite vind je ondermeer de reconstructie van de dodendraad, een authentieke oude wagon aan het heraangelegde perron en restanten van de klompennijverheid. Er is ook een geleide KLINGSPOOR wandeling ontwikkeld.

Natuurwandelingen met Natuurpunt

Geniet van de geleide wandelingen met een natuurgids samen met Natuurpunt Waasland-Noord. Je kan wandelen in de Kreken van Saleghem of het Stropersbos, andere wandelingen zijn op aanvraag.

Procedure

Je kan een gids boeken via het aanvraagformulier op deze pagina.

Bedrag

Een gidsbeurt kost 60 euro en duurt ongeveer 2 uur voor een groep van maximaal 20 personen.

Online aanvragen

contactinformatie