Streekproducten

Brouwerij The Musketeers

In 2016 beslisten de brouwers om een oude steenbakkerij in Sint-Gillis-Waas te kopen. De steenbakkerij werd gerenoveerd en verbouwd tot een hedendaagse en ecologische bierbrouwerij. Aanpalend kwam er een nieuw gebouw met plaats voor de kantoren van The Musketeers, de brouwzaal en magazijn. De site bekoort niet alleen bierproevers. Het brouwerijcafé biedt wandelaars, fietsers en buurtbewoners ook gewoon een gezellig rustmoment in het Waasland.
The Musketeers brouwt momenteel 8.000 hectoliter per jaar, goed voor meer dan 3 miljoen flesjes.

Brouwerij The Musketeers
Reepstraat 208
9170 Sint-Gillis-Waas
www.themusketeers.be

Sinpalsken

De familie De Cock begon al vroeg met het bedenken van bierrecepten. Zo ontstond in 1996, na enkele jaren van experimenteren, het Sinpalsken. Samen ontwikkelden ze twee soorten: een blonde en een donkere. Sinpalsken is een bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5 volumeprocent. Het is puur natuurbier, wat wil zeggen dat er geen chemische toevoegings- of bewaarmiddelen worden gebruikt. Het recept van Sinpalsken bevat water, mout, hop en gist. Voor de hergisting wordt een beetje suiker toegevoegd.

Brouwerij De Cock
Potterstraat 10
9170 Sint-Gillis-Waas
03 777 98 27
www.brouwerijdecock.com

Klingse Kalsei

Het Kalseibier werd in 1996 gelanceerd door de organistoren van de Klingse Kalseibraderij. Het is een amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8 volumeprocent.

Berckelaer wijn

In 1994 startte fruitbedrijf Berckelaer met de productie van appelwijn. De vruchten worden geperst tot appelsap en door een natuurlijke vergisting wordt dit sap omgezet in een smaakvolle droge of halfdroge Berckelaer Jonagoldwijn met een alcoholgehalte van 11%.

Fruitbedrijf Berckelaer
Holdamstraat 1
9170 Sint-Gillis-Waas
03 770 55 57
www.berckelaer.be

IJshoeve De Boey

IJshoeve De Boey is een actief melkveebedrijf op de Groenendijk in Sint-Gillis-Waas. Sinds april 2015 begonnen ze met hun eigen melkverwerking tot ambachtelijk ijs.

Ze beschikken over een verbruikszaal en terras waar je rustig kan vertoeven in een prachtige omgeving. Ideaal voor een uitstap met het gezin, een fiets-, wandel- of ruitertocht.

Je kan bij ijshoeve De Boey terecht voor schepijs, ijscoupes, pannenkoeken, wafels of gewoon voor een drankje of kleine tussenstop.

Groenendijk 11
9170 Sint Gillis-Waas
www.ijshoevedeboey.be

De Zevenster

Fruitbedrijf Tack-De Cauwer heeft met De Zevenster een vers geperst appelsap gemaakt, zonder kunstmatige toevoegingen, sulfieten of suikers. Dit is echt appelsap, geperst uit kwaliteitsplukappels en is bijgevolg beperkt verkrijgbaar.

Heerweg 1
9170 Sint-Gillis-Waas
www.tack-decauwer.be


contactinformatie