Mountainbikeroute Sint-Gillis-Waas

Je kan in Sint-Gillis-Waas genieten van 55 km bewegwijzerd mountainbikeplezier! De mountainbikeroute kenmerkt zich door de grote variatie aan natuur en ondergrond, vaak typerend per deelgemeente.

Zo vind je in het zuidelijk gedeelte (Sint-Pauwels en Sint-Gillis-Waas) vooral ruilverkavelingswegen, terwijl je in het noordwesten (De Klinge) vooral bos aantreft, het noordoostelijk gedeelte (Meerdonk) springt dan weer in het oog door het weidse polderlandschap.

De route beperkt zich echter niet tot de eigen gemeente, ook buurgemeenten Beveren, Stekene en Hulst (Nederland) komen aan bod. Qua bezienswaardigheden is dit parcours een aanrader. De groene route leidt je langs het gemeentepark, de Roomanmolen, de twistkapelletjes (grens met Kemzeke), de watergang en sport- en spelcomplex Houtvoort. De blauwe lus loopt via de oude spoorwegroute, het Stropersbos en Nederlands waterwingebied, waar je prachtige stiltegebieden passeert. De rode lus leidt je door bossen, langs Witte Bergen, rond Kriekeputten en voorbij Fort Bedmar, om vervolgens de polder in te duiken richting dijken en Krekengebied.

De route kwam tot stand na een intense samenwerking tussen (en met dank aan) gemeente Sint-Gillis-Waas, Sport Vlaanderen, de provincie Oost-Vlaanderen, de commissie Natuur en Sport, de sport- en milieuraad, gemeentes Beveren, Stekene en Hulst, Stichting Zeeuws Landschap, Waterschap Zeeuws-Vlaanderen, Evides, Staatsbosbeheer, Polder van het Land van Waas, de plaatselijke mountainbike verenigingen, enkele gepassioneerde mountainbikers ...

Wil je meer info, een topografische kaart of een gebrek melden? Neem dan een kijkje op www.vlaamsemountainbikeroutes.be of contacteer de Sportdienst.


contactinformatie