Burgemeester Omer De Meyplein

Omer De Mey was een bekend politicus. Hij werd geboren in Sint-Gillis-Waas op 12 mei 1923 en stierf in Sint-Niklaas op 27 april 2008. In zijn jeugdjaren was Omer actief binnen de Katholieke Arbeiders Jeugd. De Mey startte zijn loopbaan als bediende bij de melkerij van Sint-Gillis-Waas. In 1947 ging hij aan de slag bij de Christelijke Mutualiteit. Hij huwde in 1949 met Lea Van Grimberghe. Het echtpaar bleef kinderloos.

omer de mey

Begin jaren vijftig werd Omer De Mey lokale voorzitter van de Christelijke Volkspartij. In 1958 nam hij deel aan de nationale verkiezingen. Hij werd niet verkozen, maar kwam in 1959 als eerste opvolger alsnog in het parlement terecht. Omer De Mey bleef volksvertegenwoordiger tot 1981. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1976 trad Omer voor het eerst ook lokaal op het voorplan. Bij deze verkiezingen moest het bestuur voor de nieuwe fusiegemeente Sint-Gillis-Waas worden gekozen. Omer De Mey was lijsttrekker voor CVP en werd de eerste burgemeester van de fusiegemeente. Hij bleef burgemeester tot 1992.  

Bron:André ROBBENS, En nu jongens… vooruit! Het levensverhaal van volksvertegenwoordiger en burgemeester Omer De Mey, 2008