Burg. G. Van Landeghemstraat

Gustaaf Van Landeghem was de laatste burgemeester van Sint-Gillis-Waas voor de fusie. Hij werd geboren in Sint-Gillis-Waas op 4 januari 1912 en stierf op 2 juni 1981 in de kliniek van Sint-Helena in Sint-Gillis-Waas. Op veertienjarige leeftijd ging Gustaaf werken. Hij kreeg een job bij de spoorwegen. Gustaaf begon zijn carrière als kruier, maar werd uiteindelijk door zelfstudie en zijn harde inzet onderstationschef van Sint-Niklaas. In 1938 huwde hij met Leonie Thijsen. Zij kregen zeven kinderen.

gustaaf van landeghem

Gustaaf Van Landeghem werd na de oprichting in 1929 de eerste leider van de Katholieke Arbeidersjeugd van Sint-Gillis-Waas. Net als zovele andere kajotters werd hij op latere leeftijd politiek actief binnen de CVP. Op 29 juni 1962 werd Van Landeghem ingehuldigd als burgemeester van Sint-Gillis-Waas. Hij bleef burgemeester tot eind 1976. Van 1977 tot 1979 was Gustaaf schepen van de Burgerlijke Stand van de fusiegemeente Sint-Gillis-Waas.

Bron:André ROBBENS, En nu jongens… vooruit! Het levensverhaal van volksvertegenwoordiger en burgemeester Omer De Mey, 2008