Vaccineren

Ons vaccinatiecentrum in De Route sloot op zaterdag 9 oktober de deuren. Vanaf 29 november opent ons nieuw vaccinatiecentrum Sint-Gillis-Waas/Stekene de deuren in het Paviljoen in woonzorgcentrum De Kroon (Zwanenhoekstraat 3 in Sint-Gillis-Waas).

Ons callcenter sluit vanaf maandag 18 oktober t.e.m. zondag 7 november. Het is mogelijk om ons nog te bereiken via vaccinatiecentrum@sint-gillis-waas.be met dringende vragen. Vanaf maandag 8 november kan je ons opnieuw bereiken via 03 202 80 80.

Verder vaccinatieverloop

De Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid heeft beslist om ook aan alle personen van 65 jaar en ouder een bijkomend vaccin, of boostervaccin, aan te bieden voor een optimale bescherming tegen ernstige COVID-19 ziekte. Ook nieuwe 12-jarigen, nieuwe burgers en tweedekansers kunnen zich laten vaccineren. De eerste uitnodigingen worden midden november verstuurd. De eerste vaccinaties vinden eind november plaats.

85+

De vaccinatie verloopt gefaseerd en begon met personen van 85 jaar en ouder. Deze 85-plussers werden gevaccineerd in het vaccinatiecentrum De Route. De 85-plussers die in een woonzorgcentrum wonen, werden gevaccineerd in het woonzorgcentrum.

65 - 85 jaar

De vaccinatiecampagne voor personen tussen 65 jaar tot 85 jaar verloopt in ons nieuw vaccinatiecentrum Sint-Gillis-Waas/Stekene. Hiervoor verhuizen we naar zaal het Paviljoen in woonzorgcentrum De Kroon (Zwanenhoekstraat 3 in Sint-Gillis-Waas).

Nieuwe doelgroepen

Ook nieuwe doelgroepen worden gevaccineerd in ons nieuw vaccinatiecentrum. Dat zijn o.a. de nieuwe 12-jarigen, nieuwe burgers en tweedekansers. 


Vaccinatiecertificaat

Vanaf 1 juli 2021 kan je binnen Europa gebruik maken van je persoonlijke vaccinatiecertificaat. Dat maakt deel uit van het officiële ‘EU Digitaal COVID-certificaat’, naast het testcertificaat en het herstelcertificaat. Het is één van de manieren waarop je je corona-status kan aantonen. Zo zal reizen binnen Europa weer een stuk makkelijker worden.

Je vaccinatiecertificaat aanvragen 

Je vaccinatiecertificaat is beschikbaar vanaf 48 uur na je vaccinatie (maar soms kan het tot een week duren); dit is grotendeels afhankelijk wanneer het vaccinatiecentrum de gegevens invoert in de centrale vaccinatiedatabank. Meestal is dat nog de dag van de vaccinatie zelf, maar soms ook pas enkele dagen later. Vanaf dan kan je je vaccinatiecertificaat downloaden via mijngezondheid.beMijn Burgerprofiel, myhealthviewer.be of via de mobiele app CovidSafeBe

Een papieren versie aanvragen

Je kan een papieren versie van je vaccinatiecertificaat aanvragen met je rijksregisternummer via een helpdesk van de Vlaamse overheid op het nummer 078 78 78 50 (bereikbaar van 9 tot 19 uur op weekdagen). Je ontvangt het certificaat dan enkele dagen later per post.

Heb je dringend een vaccinatiecertificaat nodig? Dan download je het best je digitale exemplaar. Dat is altijd de snelste manier.


Vervoer naar het vaccinatiecentrum

Ben je minder mobiel of wil je weten hoe je in het vaccinatiecentrum geraakt? We geven binnenkort een update rond de mobiliteit naar het vaccinatiecentrum.

Vervoersmogelijkheden naar het vaccinatiecentrum


Meertalige info over vaccinaties (info other languages)

Vind alle meertalige info over vaccinatie op de website van het Agenschap Integratie & Inburgering

Corona en vaccinatie: meertalige info

Download de applicatie 'Crisis Information Translated'


Heb je algemene vragen over de vaccinaties?

Bel de infolijn 1700

Bezoek laatjevaccineren.be

Heb je vragen over jouw vaccinatie in De Route?

Bel ons callcenter


Meldingen, complimenten of klachten over het vaccinatiecentrum?

Meldingen, complimenten en klachten verzamelen, is heel belangrijk voor de organisatie van ons vaccinatiecentrum.
 
Waarom? We krijgen niet alleen een beeld van wat er goed of minder goed loopt, maar we kunnen er ook mee aan de slag.

Ben je tevreden over hoe je geholpen werd in het vaccinatiecentrum? Laat het natuurlijk gerust weten. Een complimentje doet altijd deugd en geven we zeker door.

Werd je niet (correct) geholpen door onze medewerkers? Kreeg je geen of een ongepast antwoord op je vragen? Aarzel dan niet en meld het ons.

Mail je melding, compliment of klacht 

Bel ons callcenter


contactinformatie