Vaccineren

2021 is een belangrijk jaar. Het jaar staat in het teken van de grootschalige vaccinatiecampagnes tegen het coronavirus. Met zijn allen hopen we op een terugkeer naar het leven voor corona.  Eerst zijn de zorginstellingen en de ziekenhuizen aan de beurt. Daarna volgen de vaccinaties voor de rest van de bevolking in vaccinatiecentra. Een van de centra is Gemeenschapscentrum De Route (Stationstraat 201).

GC De Route wordt op korte termijn ingericht als vaccinatiecentrum voor de inwoners van De Klinge, Meerdonk, Sint-Gillis-Waas en Sint-Pauwels. Ook inwoners van Stekene en deelgemeentes laten zich hier vaccineren. 

Elke inwoner ontvangt een persoonlijke uitnodiging om zich te laten vaccineren. We zoeken ook naar een gepaste oplossing voor inwoners die minder mobiel zijn. 

Ons vaccinatiecentrum bestaat uit verschillende zones

Wandel virtueel door ons vaccinatiecentrum

  • Je komt binnen in het algemeen onthaal (de gewone ingang van De Route) waar je je kan aanmelden met je identiteitskaart en je uitnodiging. Hier wordt je afspraak gecontroleerd.
  • Daarna kom je in de grote ontspanningszaal bij het medisch onthaal. Daar geeft men je alle nodige informatie over het vaccin en moet je enkele medische vragen beantwoorden.
  • Nadien kom je in de vaccinatieruimte waar een verpleegkundige je je vaccinatie toedient.
  • Tot slot kom je in een rustruimte. Daar word je de eerste 15 minuten na je vaccinatie opgevolgd.

In elke zone van het vaccinatiecentrum draagt iedereen een mondmasker en houdt iedereen afstand van elkaar. De stoelen worden hierbij ook regelmatig ontsmet.

Helpende handen voor het vaccinatiecentrum gezocht

Om alles in goed banen te leiden in het vaccinatiecentrum, zijn we samen met de Eerstelijnszone nog steeds op zoek naar heel wat helpende handen met uiteenlopende profielen: Onthaalmedewerkers, logistieke medewerkers, apothekers , artsen, verpleegkundigen...

Zin om de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen?

Ik wil helpen in het vaccinatiecentrum

Veelgestelde vragen over het vaccinatiecentrum

We geloven dat je veel vragen hebt over het vaccinatiecentrum. We proberen je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Veelgestelde vragen over het vaccinatiecentrum

Vaccinatiecampagne in fases

Helaas zijn er niet meteen vaccins voor iedereen op voorraad. Op federaal niveau werkte men een vaccinatiestrategie uit, waarbij men o.a. prioritaire groepen bepaalde. We leggen de vaccinatiestrategie hieronder kort uit en je vindt een federaal vaccinatieschema terug bij gerelateerde documenten.

  • In de eerste fase komen de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra en de zorginstellingen aan bod. Zo ontvingen heel wat inwoners van WZC Sint-Jozef en WZC De Kroon al een prikje. Daarna zijn de zorgprofessionals in de ziekenhuizen en de eerstelijnsgezondheidszorg aan de beurt. Vervolgens wordt ook niet-medische personeel van de ziekenhuizen en de zorginstellingen gevaccineerd.
  • In een tweede fase is het de beurt aan de 65-plussers. Daarop volgen de personen met onderliggende gezondheidsproblemen. Ook mensen met essentiële beroepen volgen in deze fase. Wie dat precies zijn, moet nog bepaald worden.
  • In een derde fase, als er veel vaccins zijn, volgen eerst andere risicopatiënten en dan de rest van de bevolking.

Heb je algemene vragen over de vaccinaties?

Bel de infolijn via het nummer 1700 of bezoek laatjevaccineren.be voor informatie.

Heb je vragen over jouw vaccinatie in De Route?

Bel dan het nummer van ons vaccinatiecentrum dat op jouw brief vermeld staat.

Blijven volhouden!

In afwachting van het vaccin blijft het heel belangrijk om de maatregelen na te leven (mondmasker, afstand houden, contacten beperken, handen wassen, enz.). 

Samen nog even doorbijten, we komen er wel! Het rijk der vrijheid is in zicht. :-) 
#SGWtegencorona

Info over het coronavirus


contactinformatie