Sint-Gillis-Waas viert poëzie: Vince Noens bekroond als jeugddorpsdichter

31
mei
2023

In het voorjaar organiseerde de cultuurraad van Sint-Gillis-Waas opnieuw de Leo Vercruyssen poëziewedstrijd. Er werden waarbij prijzen uitgereikt aan winnaars in verschillende leeftijdscategorieën. Deze editie markeerde een primeur in de geschiedenis, want voor het eerst werd ook een jeugddorpsdichter gekozen door de jury. Vince Noens, een achttienjarige taalvirtuoos, mag vanaf nu de titel van jeugddorpsdichter dragen. Zijn indrukwekkende poëzie, getiteld 'Wandelen' en 'samen-vatten', kon rekenen op heel wat waardering door de juryleden.

Vince wordt officieel aan het grote publiek voorgesteld tijdens het evenement 'Dichters Thuis in Meerdonk' op zondag 27 augustus. Daar kun je genieten van poëzie van dichters zoals Joke Van Leeuwen, Maud van Hauwaert, Hilde van Cauteren, Paul Vereecken en Hilde De Paepe. Onze kersverse jeugddorpsdichter Vince zal ook zijn poëtische bijdrage leveren aan dit evenement.

Ben je geïnteresseerd in poëzie? Kom dan gerust luisteren! Voor meer informatie kan je terecht op www.sint-gillis-waas.be/dichters-thuis-in-meerdonk.


contactinformatie