Renovatiewerken aan de Sint-Egidiuskerk

Vanaf maandag 18 september starten er renovatiewerken aan de Sint-Egidiuskerk in het centrum van Sint-Gillis-Waas. Het is de tweede fase van de herstelwerken. De uitvoeringstermijn van de werken bedraagt 230 dagen.

Wat renoveren we tijdens de tweede fase?

Tijdens de tweede fase van de renovatiewerken herstelt een aannemer de lage daken, dakgoten en afvoeren. Daarnaast worden de hoge glasramen in de kruisbeuken volledig nagekeken, gereinigd en hersteld. Men plaatst ook voorzetramen. Deze voorzetramen beschermen de glasramen tegen vandalisme en zorgen voor een betere isolatie. Dit gebeurt ook in de zijbeuken (lage ramen).

Wat werd gerenoveerd in de eerste fase?

Enkele jaren geleden voerde een aannemer de eerste fase van de werken uit. In deze eerste fase werden de hoge daken, de hoge dakgoten, de gevel aan de ingang van de kerk en glasraam hersteld. Men zorgde ook voor een volledig nieuwe dakbedekking van de toren en voor een omkadering van het glasraam aan het hoofdaltaar.

Startdatum tweede fase

We kiezen bewust voor 18 september als startdatum van de renovatiewerken. Dan is de tentoonstelling, die loopt ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de eerstesteenlegging, afgelopen.