Doe mee aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen en maak onze gemeente groener

21
mrt
2024

Heb je al gehoord van het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen? Steden en gemeenten uit heel Vlaanderen nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk verharding te verwijderen en te vervangen door prachtig stedelijk of landelijk groen. Ook wij doen mee en jij kan ons helpen! 

Kampioen van het Waasland

Vorig jaar daverde het in Sint-Gillis-Waas. We werden onbetwiste tegelwipkampioen van het Waasland met meer dan 24.000 gewipte tegels. Dit jaar willen we die titel uiteraard verdedigen. We gaven reeds het goede voorbeeld door een nieuw perkje aan te leggen in de Kerselarendreef: daar maakten 800 tegels plaats voor een mooi perkje met… Kerselaren!

Wie wipt, wint!

Heb jij een tuin vol tegels? Mag de oprit een beetje smaller of korter? Mis je een beetje groen aan je terras? Nu is het moment om de handen uit de mouwen te halen en je eigen terrein te vergroenen! Niet alleen maak je dan je eigen buurt een beetje mooier, we belonen je ook nog eens door de tegels gratis op te halen.

Wie voor 1 september inschrijft, krijgt bovendien een gratis plantenpakket.

Ontvang een gratis plantenpakket en ophaling

Registreer je gewipte tegels op de website van VK Tegelwippen

Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen loopt nog tot eind oktober 2024.

Meer info

Waarom is ontharden zo belangrijk? En wat doet de gemeente om ons te beschermen tegen klimaatverandering? Je vindt het allemaal op ons klimaatportaal.

Wist je dat...

het promofilmpje van het VK Tegelwippen dit jaar is opgenomen in onze gemeente. Tine Embrechts en Bartel van Riet zakten af naar De Klinge om daar tegels uit de grond te halen.  


contactinformatie