Samenwerkingen met scholen

Jeugdboekenmaand

De Jeugdboekenmaand in maart heeft altijd een leuk thema. De bibliotheek biedt alle leerjaren van de basisscholen een gevarieerd programma aan met film, theater, spel en auteurslezingen.

Voorlezen

Tijdens de Voorleesweek in november krijgen alle kinderen van de derde kleuterklas een leuk voorleesmoment aangeboden in de vorm van een vertelmoment of theater.

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV)

Scholen kunnen per graad van september tot april een boekenpakket van de KJV ontlenen. Inschrijven voor eind april is noodzakelijk.

Rondleidingen

Klassen kunnen een rondleiding of instructie in de bibliotheek aanvragen. Dit doe je best minstens één maand op voorhand.

Bij een rondleiding maakt de klas kennis met de werking en de verschillende materialen van de bibliotheek. Een instructie is diepgaander. De leerlingen leren opzoeken in de catalogus en materialen terugvinden in het rek.

Klasbezoeken

De bibliotheek verwelkomt regelmatig de klassen van de verschillende scholen in onze gemeente om materialen uit te lenen.

Krantenarchief op school

Het Gopress Krantenarchief is een doorzoekbaar digitaal archief van krantenartikels. Nieuwe artikels verschijnen twee dagen na publicatie in het archief.

Leerkrachten en leerlingen kunnen binnen de schoolmuren gratis toegang krijgen via het abonnement van de bibliotheek.


contactinformatie