Heraanleg Hogenakkerstraat

Het wegdek in de Hogenakkerstraat is in slechte staat en er zijn niveauverschillen tussen de betonplaten. Daarom besliste de gemeente begin vorig jaar (2022) om een studiebureau aan te stellen om het deel vanaf het rondpunt aan de Klingedijkstraat tot aan de Koningshoeveweg te vernieuwen. We vervangen zowel de rijweg als het fietspad. Bovendien wordt de Hogenakkerstraat heringericht met aandacht voor verkeersveiligheid en houden we rekening met het waterverhaal. Het ontwerp is nog niet definitief. Het is de bedoeling om de werken in de loop van 2023 uit te voeren.

Verkeerwijziging Bergstraat

Daarnaast kampt de Bergstraat met veel verkeer. Als gevolg van de toekomstige omleiding door de herasfalteringswerken op de N403 (deel rotondes aan Tromp tot grens in Kapellebrug) zal het verkeer alleen maar toenemen. Om de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de vlotte afwikkeling van het verkeer te garanderen, wil de gemeente binnenkort eenrichtingsverkeer invoeren in de Bergstraat vanaf de Buitenstraat richting de Klingedijkstraat. Fietsers mogen in beide richtingen rijden.

Infovergadering

Op maandag 16 januari organiseerde de gemeente een infovergadering rond beide wijzigingen. Hieronder vind je de slides en het voorontwerp.

Powerpoint infoavond Hogenakkerstraat-Bergstraat (16.01.2023)

Voorontwerp Hogenakkerstraat

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Inschrijven nieuwsbrief


contactinformatie