Oproep Wase Erfgoedprijs 2024

8
mei
2024

Voor het zesde jaar op rij slaan Erfgoedcel Waasland en Erfpunt de handen in elkaar voor de organisatie van de Wase Erfgoedprijs. Dit jaar is het een onroerend erfgoededitie. Daarbij zoeken ze projecten rond bouwkundig, landschappelijk of archeologisch erfgoed in het Waasland, die de voorbije twee jaar zijn uitgevoerd. Heb jij in 2022 of 2023 een onroerend erfgoedproject uitgevoerd in of over het Waasland? Dat doe je via onderstaand inzendingsformulier voor 15 juni om 12 uur:

Naar het inzendingsformulier

Over de Wase Erfgoedprijs 

Met het toekennen van de Wase Erfgoedprijs willen ze de aandacht vestigen op bijzondere projecten over het Wase erfgoed in de ruimste betekenis van het woord. Ze gaan op zoek naar projecten die in het Waasland of daarbuiten werden gerealiseerd en die op de een of andere manier bijdragen tot de verruiming en de verdieping van de kennis betreffende het Wase erfgoed en de verspreiding ervan naar een breder publiek. 

De Wase Erfgoedprijs bekroont drie laureaten, waarvan één hoofdwinnaar. De laureaten ontvangen elk een bedrag van 500 euro. De winnaar ontvangt een bedrag van 1000 euro: 500 euro als laureaat en 500 euro daarbovenop als winnaarsbonus. Projecten worden door een jury beoordeeld op basis van hun verdienste, hun voorbeeldfunctie, hun vernieuwend karakter en hun maatschappelijke relevantie.


contactinformatie