Voor kinderen en jongeren met vragen

Wat als je mama en papa beslissen om niet meer samen te leven? Je hebt veel verdriet omdat je poes is gestorven. Je wordt gepest. Je twijfelt of die studierichting wel de juiste is?

AWEL: bel 102

Elke jongere tussen 6 en 25 jaar kan volledig gratis en anoniem contact opnemen met AWEL. Je hoeft dus nooit te betalen om AWEL te contacteren. En gesprek met 102 is niet zichtbaar op de factuur.

CLB CHAT: www.clbchat.be

Vragen over je studies? Je wil stoppen met school? Hoe leer je studeren? Met deze vragen kan je terecht bij CLB CHAT.
De CLB-CHAT is open op maandag, dinsdag en donderdag van 17 tot 21 uur en op woensdag van 14 tot 21 uur. Tijdens de schoolvakanties is de CLB-chat gesloten.
Het chatprogramma is anoniem en veilig. Na het gesprek blijft geen spoor achter op je computer. Niemand kan dus zien dat je contact hebt gezocht.

WAT WAT: www.watwat.be

Deze website voor jongeren tussen 11 en 24 jaar geeft antwoorden op veelgestelde vragen, met echte herkenbare en inspirerende verhalen van andere jongeren, grappige filmpjes en nieuwe weetjes.
WAT WAT is een platform van meer dan 70 organisaties (denk aan Awel, Sensoa, VDAB, Child Focus etc.) die jongeren willen informeren en toeleiden naar advies of hulp. WAT WAT verzamelt alle initiatieven, websites en campagnes gericht op jongeren.