Vrijwilligerswerk

Bekijk hier onze vrijwilligersvacatures

Overal in Vlaanderen zijn vrijwilligers aan het werk. Ook in Sint-Gillis-Waas zijn er velen die zich met vuur inzetten voor anderen. Stel je Sint-Gillis-Waas eens voor zonder verenigingen, zonder adviesraden, zonder de vrijwilligerswerking in woonzorgcentra of assistentiewoningen, zonder de MMC of Handicar, zonder Tempus De Route vzw, zonder de plantjesverkoop ten voordele van Kom op tegen Kanker, ...
Al deze en nog veel meer activiteiten maken van Sint-Gillis-Waas een aantrekkelijke en levenslustige gemeente. Deze initiatieven zijn pas mogelijk met de drijvende kracht van talrijke vrijwilligers. Zij geven kleur aan onze gemeente!

De gemeente Sint-Gillis-Waas wil bouwen aan een warme en betrokken gemeente en kiest er bewust voor om vrijwilligers te betrekken bij verschillende diensten. Samen met beroepskrachten maken onze vrijwilligers het verschil in het leven van Sint-Gillis-Waas. Daar waar beroepskrachten garant staan voor de basisdienstverlening, zorgen vrijwilligers voor de kers op de taart.

Door te vrijwilligen krijgen mensen de kans om zich te engageren voor de samenleving of om sociale contacten op te bouwen. We zoeken altijd naar een vrijwilligerstaak waar de vrijwilliger zich goed bij voelt en waarbij hij zijn talenten kan inzetten. Zowel lange als korte engagementen zijn mogelijk. Een goede verstandhouding, duidelijke afspraken en overleg zijn essentieel voor een vlotte samenwerking.

Een grondig uitgewerkt vrijwilligersbeleid zorgt voor de nodige ondersteuning aan de organisatie en uiteraard aan de vrijwilligers.

Procedure

Wil jij je graag inzetten als vrijwilliger? Maak dan een afspraak in het Welzijnshuis voor een kennismakingsgesprek.

Bekijk hier onze vrijwilligersvacatures

contactinformatie