Welkom op de opening van het administratief en bestuurscentrum

20
okt
2017

Op zondag 21 januari 2018 verwelkomen we je graag tussen 14.30 en 17.30 uur tijdens de opening. Om 14.30 uur maakt de burgemeester, samen met de aanwezige inwoners, de grote strik van het ingepakte Administratief en Bestuurscentrum los.

Die namiddag word je getrakteerd op een hapje en een drankje. Doorlopend organiseren we rondleidingen voor en achter de schermen. Muzikanten Sven Van den Wyngaert (piano) en Jonas Veirman (saxofoon/zang) zorgen voor een leuke sfeer. Een ballonplooier voorziet plezier op kindermaat.

Iedereen is van harte welkom! Vooraf inschrijven, is niet nodig.

Met de opening van het Administratief en Bestuurscentrum creëren we enkele belangrijke sites:

  • Administratief en Bestuurscentrum: met onthaal en thematische loketten. Het Archief, Jeugd en Sport kan je vanaf 22 januari 2018 hier terugvinden.
  • Welzijnshuis en Welzijnsvereniging: het Welzijnshuis bundelt de diensten Welzijn, Wonen, Sociale dienst, Thuiszorg (warme maaltijden, minder mobiele centrale en handicar) en Vrijwilligerswerk. De dienst Wonen is vanaf begin januari 2018 terug te vinden in het Welzijnshuis en is iedere voormiddag open van 9 tot 12 uur, in de namiddag op afspraak. Je kan bij Wonen terecht voor woonkwaliteitsonderzoeken, conformiteitsattesten, informatie over premies, Vlaamse energielening en allerlei groepsaankopen die bijv. door de provincie of Interwaas georganiseerd worden.
  • De Welzijnsvereniging bundelt het woonzorgcentrum, het centrum voor kortverblijf en de assistentiewoningen.
  • GC De Route: hier vind je voortaan nog Cultuur en Toerisme.

Daarnaast zijn er nog de bibliotheken, het gemeentemagazijn en de sporthallen.