Verkeersmaatregelen feestmarkt en kermis Sint-Gillis-Waas

27
aug
2021

De kermis in Sint-Gillis-Waas en de feestmarkt brengen enkele verkeersmaatregelen met zich mee.

woensdag 1 september, 15 uur – familieconcert Burgemeester Omer De Meyplein
Vzw Tempus De Route biedt een gratis familieconcert aan. De familie Von Kapp rock en rollt het nieuwe schooljaar in, geïnspireerd door verschillende sprookjes. Een concert op het podium voor het gemeentehuis voor iedereen vanaf 4 jaar.

Van 14 uur tot 18 uur is het Burgemeester Omer De Meyplein verkeersvrij. Ook in de Kasteelstraat en in het eerste deel van de Kerkstraat (tot het kruispunt met de Nieuwstraat) is geen verkeer toegelaten. De omleiding verloopt via de Parkstraat, Samelstraat, Lage Kerkwegel en Nieuwstraat voor het verkeer vanuit de richting Sint-Niklaas. Het verkeer vanuit het centrum wordt via de Pompstraat, Gaversstraat en Doornstraat omgeleid richting Sint-Niklaas.

Er is een parkeerverbod op het Burgemeester Omer De Meyplein (dat doorloopt tot de kermis), in de Kerkstraat tussen het Burgemeester Omer De Meyplein en de Nieuwstraat en op een beperkt aantal dwarsparkeerplaatsen in de Lage Kerkwegel.

De bushaltes op het Burgemeester Omer De Meyplein en aan de Bosstraat zullen tijdens het evenement niet bediend worden.

vrijdag 3 t.e.m. woensdag 8 september - kermis op het Burgemeester Omer De Meyplein

De parking op het Burgemeester Omer De Meyplein is afgesloten voor verkeer en er geldt een parkeerverbod vanaf 1 tot en met 8 september.

zaterdag 4 september, 15 uur - spektakelfeestmarkt Burgemeester Omer De Meyplein / Kerkstraat / Kronenhoekstraat

De centrumstraten (Kronenhoekstraat, Kerkstraat, Burgemeester Omer De Meyplein, Kasteelstraat) worden volledig verkeersvrij gehouden vanaf zaterdag 4 september 12 uur tot zondag 6 uur.

Er geldt een parkeerverbod vanaf vrijdag 3 september 17 uur tot zondagochtend 5 september voor de parkeerstroken langs weerszijden van de Kerkstraat, tussen het kruispunt met de Nieuwstraat en het Burgemeester Omer De Meyplein.

Vanaf zaterdag 4 september 12 uur tot zondagochtend 5 september 6 uur wordt een parkeerverbod ingesteld voor de overige parkeerstroken in de Kerkstraat, in de Kronenhoekstraat, op de parking aan de bibliotheek en op de parkeerstroken langs de toegangsweg naar de bibliotheek.

Er geldt eveneens een parkeerverbod op de parking Schuttershof vanaf vrijdag 4 september 17 uur tot zondag 5 september 12 uur.

Het doorgaand verkeer komende uit de richting Sint-Niklaas wordt omgeleid via de Parkstraat en de Samelstraat tot aan het kruispunt met de Blokstraat, waar het verkeer richting centrum Sint-Gillis-Waas en Stekene naar links geleid wordt. Het doorgaand verkeer komende uit de richting De Klinge/Stekene wordt via de Houtvoorstraat, de Gaversstraat en de Doornstraat naar de Sint-Niklaasstraat geleid.

De haltes van De Lijn in de Kronenhoekstraat, op het Burgemeester Omer De Meyplein en aan de Bosstraat worden niet bediend.

zondag 5 september, 14 uur – optredens op het Burgemeester Omer De Meyplein

De Kasteelstraat, het Burgemeester Omer De Meyplein en het eerste deel van de Kerkstraat (tot aan het kruispunt met de Nieuwstraat) blijven volledig verkeersvrij in het verlengde van de spektakelfeestmarkt tot zondag 5 september, 20 uur. Ook het parkeerverbod langs de weerszijden van het eerste deel van de Kerkstraat blijft gelden tot zondag 5 september, 20 uur.  

De omleiding verloopt via de Parkstraat, Samelstraat, Lage Kerkwegel en Nieuwstraat voor het verkeer vanuit de richting Sint-Niklaas. Het verkeer vanuit het centrum wordt via de Pompstraat, Gaversstraat en Doornstraat omgeleid richting Sint-Niklaas.

De bushaltes op het Burgemeester Omer De Meyplein en aan de Bosstraat zullen tijdens het evenement niet bediend worden.

 maandag 6 september, 17.45 uur - SinGillis koerst

De koers vertrekt en komt aan ter hoogte van Kerkstraat 14 en volgt volgend parcours: Kerkstraat-Stationstraat-Tybaartstraat-Loeverstraat-Aststraat-Gaversstraat-Doornstraat-Sint-Niklaasstraat-Kasteelstraat-Kerkstraat.

Er geldt eenrichtingsverkeer op het volledige parcours.

De lijnbussen kunnen hun normale route niet volgen. De lijnbussen vanuit Sint-Niklaas rijden via Sint-Niklaasstraat-Laarstraat-Vosstraat-Okkevoordestraat-Blokstraat om daar het bustransferium te bereiken.

woensdag 8 september, 10 uur - jaarmarkt in de Kerkstraat

De Kasteelstraat, het Burgemeester Omer De Meyplein en de Kerkstraat zijn volledig verkeersvrij van woensdag 8 september, 8 uur tot woensdag 8 september, 15 uur. De parking aan de bibliotheek is tijdens deze periode eveneens niet bereikbaar.

Er geldt een parkeerverbod in de Parkstraat en in de Samelstraat tussen de Parkstraat en de Lage Kerkwegel.

Het doorgaand verkeer komende uit de richting Sint-Niklaas wordt omgeleid via Parkstraat en de  Samelstraat tot aan het kruispunt met de Blokstraat, waar het verkeer richting centrum Sint-Gillis-Waas en Stekene naar links geleid wordt. Het doorgaand verkeer komende uit de richting De Klinge/Stekene wordt via de Houtvoorstraat, de Gaversstraat en de Doornstraat naar de Sint-Niklaasstraat geleid.

De bushaltes in de Kronenhoekstraat, op het Burgemeester Omer De Meyplein en aan de Bosstraat worden tijdelijk niet bediend.