GEANNULEERD Tiny Legs Tim | When blues and jazz got married

1c2e5359-47b7-42f2-a88b-54f63b3c24e7.jpeg Een eerbetoon aan T-Bone Walker en de pioniers van de elektrische blues

1931 markeert een bijzonder moment in de ontwikkeling van de popmuziek zoals we die vandaag kennen. In dat jaar bedacht George Beauchamp de eerste elektrische gitaar met de welluidende naam the fry-pan. George kon op dat moment onmogelijk voorzien wat de impact zou zijn van zijn uitvinding.
Voordien werden akoestische blues veelal gebracht door soloartiesten of duo’s, maar met de opkomst van de elektrische gitaar kon deze in volume ook in competitie gaan met luidere instrumenten zoals blazers, drums, bas.
Eén van de grondleggers van de elektrische blues was de Texaan T-Bone Walker die eind jaren 30 elektrisch ging spelen, verhuisde naar California en daar met jazzmuzikanten een bluesband vormde.
Dit is een sleutelmoment in de muziekgeschiedenis en deze unieke, swingende combinatie van blues & jazz kreeg al snel veel aanhangers en inspireerde vele andere gitaristen zoals Chuck Berry, BB King en zelfs Jimi Hendrix.

‘When blues and jazz got married’ zet bluesmuzikant Tiny Legs Tim samen met een aantal toppers uit de Belgische jazzwereld. Met een doordachte selectie nummers van o.a. T-Bone Walker, Clarence ‘Gatemouth’ Brown, Lowell Fulson en BB King laten ze je kennis maken met het uitzonderlijk rijke aanbod aan ritmes, blazersarrangementen en zanglijnen die zo kenmerkend zijn voor deze periode van unieke verstrengeling tussen blues en jazz.
Klassiekers als Stormy Monday en Everyday I have the blues worden afgewisseld met vergeten pareltjes en enkele dansbare meezingers.
Tiny Legs Tim legde de voorbij 10 jaar een indrukwekkend parcours af en groeide uit van een One Man Blues Band op zijn debuutplaat uit 2011 tot een 9-koppige band op zijn laatste album Elsewhere Bound. De samenwerking met jazzsaxofonist Tom Callens - die de arrangementen schreef voor Elsewhere Bound - krijgt nu dus een mooi vervolg en kan gezien worden als een eerbetoon aan de pioniers van de elektrische blues die 80 jaar na datum nog steeds tot de verbeelding spreken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

za 13 maart 2021 van 20.00 uur tot 23.00 uur

Waar

GC De Route

Stationstraat 201
9170 Sint-Gillis-Waas

Prijs

€17.00

Basistarief: 17,00 €; VVK: 15,00 €; ABO: 11,00 €

Organisatie en contact

Tempus De Route

Meer info