Slongs | Lacht nor mij

439b2938-69ed-4adb-ae25-d4b58ca4c0c2.jpeg Achter de naam Slongs schuilt de Antwerpse rapster Charissa Parassiadis. Slongs heeft Grieks bloed, maar is Antwerps in hart en nieren. Ze ontpopte zich op korte tijd van hiphop queen in de underground tot een publiek figuur met het hart op de tong.
Slongs bracht net haar eerste boek 'Lacht Nor Mij’ uit via Hautekiet waarin ze haar helden en heldinnen eert.
Lacht nor mij en ik lach terug nor A. Is het echt allemaal zo simpel, Slongs? Hoe komt het dat jij altijd zo positief bent? Neem jij misschien happy pills?
Wel, het vraagt gewoon een beetje toewijding en zelfreflectie. En af en toe los met je smoel tegen de muur lopen. When the going get’s tough, the tough get going. Die eerste tough wil zeggen moeilijk, de tweede zachtmoedige vastberadenheid, een eigenschap die ook haar grote helden typeert.

Wat al haar helden en heldinnen gemeen hebben, is dat ze hun eigen geest leerden kennen. Om daarna heilzame eigenschappen als vriendelijkheid en mededogen te versterken, en negatieve zoals haat en hebzucht te stoppen. Om te zoeken naar wat ons verbindt en niet naar wat ons onderscheidt.
Elk op hun manier vormden die helden haar, van onzekere puber tot vreedzame krijger. Dit boek is haar eerbetoon aan hen en vormt een leidraad voor haar nieuwe theatershow.

Met leuke anekdotes en bloedeerlijke verhalen vertelt Slongs welke helden en heldinnen haar maakten tot wie ze nu is. Van Bob Marley, Aretha Franklin, Bob Dylan en Madonna tot haar papa, de Daila Lama, De Vrouwenbeweging en de heilige Rita. Samen met haar gitarist en percussionist brengt ze tussen de verhalen door haar eigen liedjes en covers van haar inspiratiebronnen.

Lacht Nor Mij is een monoloog met muzikale intermezzo’s in regie van An Nelissen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

za 30 oktober 2021 van 20.00 uur tot 22.00 uur

Waar

GC De Route

Stationstraat 201
9170 Sint-Gillis-Waas

Prijs

€15.00

Basistarief: 15,00 €; ABO: 11,00 €; KAS: 17,00 €

Organisatie en contact

Tempus De Route

Meer info