Slechthorend of doof in tijden van mondmaskers: maak jezelf zichtbaar

16
sep
2020

Door corona zijn mondmaskers het nieuwe normaal. Ook voor de meer dan 600.000 Vlamingen die doof of slechthorend zijn. Zij ervaren veel communicatieproblemen. AHOSA vzw (Anders Horen Samen Aanpakken) geeft enkele tips om je als slechthorende/dove persoon kenbaar te maken.

Button

AHOSA vzw nam enkele jaren geleden het initiatief om samen met Printhut een button te ontwerpen die slechthorende personen kunnen dragen. Meer info: https://ahosa.be/erbij-horen/toegankelijkheid/voor-jouw-veiligheid/badge-button-hesje

Mondmasker met bedrukking

Printhut maakt bedrukte mondmaskers voorzien van de print 'ik liplees en versta je niet met een mondmasker' of 'ik versta je niet, doof' met universeel symbool voor slechthorend en doof. Je kan ook zelf je kleur en opschrift kiezen. Meer info: https://ahosa.be/artikel/mondmasker-met-bedrukking 

Bedruk je herbruikbare mondmasker zelf

Heb je zelf al je eigen herbruikbare mondmasker, dan kan je bij Printhut de opdruk naar keuze bestellen en zelf je eigen mondmasker bedrukken met behulp van een strijkijzer.
Meer info: https://ahosa.be/artikel/bedruk-je-herbruikbare-mondmasker-zelf 

Sticker met universeel doof / slechthorend symbool voor op wegwerpmondmaskers

Wegwerpmondmaskers kan je voorzien van deze ronde stickertjes met universeel doof/ slechthorend symbool, zodat mensen rondom je weten dat ze niet verstaanbaar zijn met mondmasker op. Deze worden gemaakt bij Printhut.

Meer info: https://ahosa.be/artikel/sticker-met-universeel-doof-slechthorend-symbool-voor-op-wegwerpmondmaskers