SGW Alert

Online aanvragen

De gemeente ontwikkelde een SGW Alert-systeem, waarmee inwoners via mail of sms op de hoogte kunnen worden gehouden van hinder, wegenwerken en verkeersmaatregelen. 

Meldingen worden samen verzonden met ongeadresseerde bewonersbrieven.

Je zal bij elke melding telkens een mail of sms ontvangen met een verwijzing naar sgwalert.sint-gillis-waas.be. Dit is een veilige URL die leidt naar onze website. Op basis van de titel vind je op die pagina het juiste nieuwsbericht in kwestie terug en kan je de nodige info raadplegen.

Procedure

Om je in te schrijven voor SGW Alert, doorloop je de volgende stappen:

  1. Meld je aan op ons portaal met behulp van eID (via itsme of een kaartlezer).
  2. Vul vervolgens je mailadres en/of gsm-nummer in.
  3. Selecteer onder 'contactvoorkeuren SGW Alert' de gewenste meldingen die je per mail of sms wilt ontvangen, zoals hinder, verkeersmaatregelen en wegenwerken.
  4. Kies ook de specifieke deelgemeente waarvoor je meldingen wilt ontvangen.
  5. Klik ten slotte op 'opslaan' om je inschrijving voor SGW Alert te voltooien.

Je hebt altijd de mogelijkheid om je voorkeuren op een later moment aan te passen of je uit te schrijven voor deze meldingen.

Uitzonderingen

Het is belangrijk om te begrijpen dat we alleen meldingen kunnen versturen over hinder, wegenwerken, of verkeersmaatregelen in opdracht van de gemeente. In gevallen van (nuts)werken uitgevoerd door andere organisaties waarbij slechts minimale hinder wordt veroorzaakt, wordt van de betreffende organisatie verwacht dat zij zelf de betrokken inwoners informeren.

Ben je benieuwd naar alle innames van het openbaar domein? Dan kan je die hier raadplegen.

Online aanvragen

contactinformatie