Rioolaansluiting en keuring bij nieuwbouw en renovatie

6
jan
2020

Vanaf 1 januari beheert de gemeente de rioleringen niet meer. RioP, een samenwerking tussen De Watergroep en Aquafin, staat nu in voor het aansluiten en keuren van je huisriolering.

Aanvraag rioolaansluiting

Moet je riolering aangesloten worden op het openbaar domein? Dan dien je als eigenaar van de woning een online aanvraag in via riopact.be/aanvraag-rioolaansluiting.

De Watergroep contacteert je voor een opmeting ter plaatse en zorgt voor een offerte. Na goedkeuring van deze offerte, voert De Watergroep de werken uit: aansluiting van je riolering van aan de rooilijn tot aan de hoofdriool. De eigenaar van de woning betaalt de kosten.

Vraag je rioolaansluiting in een zo vroeg mogelijk stadium van de (ver)bouwfase aan. Doe dit direct na de goedkeuring van je omgevingsvergunning (bouwvergunning). Dit bespaart je latere problemen (bijv. op het vlak van aansluitingsdiepte, tijdstip van uitvoering).

Keuring rioolaansluiting

Als eigenaar van een woning sta je zelf in voor een gescheiden rioolstelsel op privaat terrein. Is dit in orde? Dan vraag je een keuring van de privéwaterafvoer aan bij een erkende keurder. Als je 1 jaar na plaatsing van de rioolaansluiting en/of na aankoppeling aan de wachtaansluiting niet over een keuringsattest beschikt en/of dit niet hebt afgeleverd aan De Watergroep, kan De Watergroep extra kosten aanrekenen.

 

Meer info?

Riopact, 02 238 94 25, info@riopact.be, www.riopact.be/rioolaansluiting

 


Contactinformatie