Projectoproep #Een Hart voor Waas

7
okt
2021

#Een Hart voor Waas ondersteunt sinds begin 2021 projecten die inspelen op de noden en uitdagingen van mens en omgeving. Geselecteerde projecten halen eerst zelf de helft van de nodige middelen op en gebruiken hiervoor het crowdfundingplatform op www.streekfondsoostvlaanderen.be. #Een hart voor Waas verdubbelt het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro.

Op die manier kon dit jaar het budget van een aantal verenigingen, actief in het Waasland, verdubbeld worden. Wellicht is dat een duw in de rug die ook jouw initiatief goed kan gebruiken. Is ook jouw lokaal project erop gericht om MENS en OMGEVING met elkaar te verbinden? 

Tot 8 november 2021 kan je intekenen op de projectoproep.

Procedure

  • Indiening: je dient je project in ten laatste op 8 november 2021 via de Koning Boudewijnstichting:

Project indienen

  • Selectie: Een jury maakt een selectie. Ten laatste op 20 december 2021 krijg je antwoord. 
  • Crowdfunding en verdubbeling: Word je geselecteerd, dan kan je financiële steun krijgen mits je zelf eerst zelf een crowdfunding doet. Hier word je uiteraard met raad en daad bijgestaan. Je gebruikt voor de crowdfunding het platform op #Een hart voor Waas is een streekfonds actief in: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, SintGillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht https://streekfondsoostvlaanderen.be/projecten/. Als de crowdfunding goed gelopen is, dan verdubbelt #Een hart voor Waas het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro. Die centen zijn in hoofdzaak afkomstig van partners die met #Een hart voor Waas een partnerschap hebben afgesloten. Zo’n crowdfunding vergt best wat inspanningen, maar het loont de moeite, want het is een manier om je initiatief kenbaar te maken en een groep supporters te verzamelen rond je project. De winst is dus niet alleen financieel. Opmerking: giften die binnenkomen via de crowdfunding zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.
  • Uitvoering: je voert het project uit tussen midden 2022 en eind 2023.

Via deze informatiebrochure kan je verder lezen of je project in aanmerking komt voor steun en vind je ook alle informatie over het platform.

Vragen over de oproep of advies nodig bij het uitwerken van je idee?

Aarzel niet om contact op te nemen met Tom Baele (info@streekfondsoostvlaanderen.be of 0479 51 89 25)