Afgelast - Openschuurdag in Natuurhuis Panneweel

04.06.2017.jpg

De eerste zondag van de maand mei, juni, juli en augustus zet Natuurpunt Waasland kern Noord de deuren van het natuurhuis Panneweel open. Doorlopend kindvriendelijke activiteiten rond het centrale thema. Een begeleide wandeling start om 14u30 en duurt ongeveer 1,5 uur. In juni en augustus kan je ook komen picknicken

CREATIEF voor NATUUR zorgt voor gebak tijdens de openschuurdagen. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de aankoop van nieuwe natuur dicht bij huis!

 

Centrale thema in MEI: BUSHCRAFT 

Bushcraft is een woord voor een verzameling vaardigheden die ons met veel respect doet leven in en van de natuur. We zullen een paar basisprincipes demonstreren.   Hoe moeten we ons oriënteren?  Wat en hoe gaan we eten?  Is vuur maken echt zo moeilijk?


Centrale thema in JUNI: SCHAPEN & BOOMGAARD

Niet ver van de Panneweelschuur  woont ‘onze’ schaapherder, de Luc.   Iedereen kent hem.  Hij is ook een gepassioneerd verteller. Hij zal ons wegwijs maken in het fokken van zijn schapen. Er is heel wat te ontdekken over die wolmachines.


Centrale thema in JULI: MODDERMONSTERS

Tegenwoordig begint In juli  bij ons al het droog seizoen. Wij gaan echter zorgen voor veel nattigheid:  we produceren echte modder. Modder is het cement van de dieren.  Zij kunnen er veel mee. Wat wij ermee gaan doen kan u komen bewonderen tijdens de open schuurdag.

 

Centrale thema in AUGUSTUS: KLEUREN IN DE NATUUR

Niet alles in de natuur heeft een groene kleur.  Vele dieren zien  meer kleuren dan wij mensen. Andere dieren zien dan weer bijna geen kleuren.  Wij vinden rode rozen het einde. Maar wist je dat rode bloemen hier vroeger nooit hebben bestaan en dat bijgevolg onze insecten geen rood zien?


meer info op onze website: www.panneweel.be

Wanneer

zo 2 augustus 2020 van 11.00 uur tot 17.00 uur

Waar

Natuurhuis Panneweel,

Krekeldijk 2
9170 Meerdonk (Sint-Gillis-Waas)

Organisatie en contact

Natuurpunt Waasland Kern Noord

Meer info