Bibliotheek vanaf 2024 deel van Wase regiobib

1
jun
2022

Het college van burgemeester en schepenen keurde de intentieverklaring voor een Wase regiobib goed. Dat betekent dat onze bibliotheek vanaf 1 januari 2024 deel uitmaakt van de Wase regiobib.

Wat is de Wase regiobib?

De Wase bibliotheken en lokale besturen engageren zich voor een samenwerking regiobib met ééngemaakt dienstreglement én met transport. Concreet wil dit zeggen: een lener kan uitgeleende exemplaren inleveren of gereserveerde exemplaren ophalen in alle bibs van de samenwerking. Als hij een boek reserveert, kan deze uit alle bibliotheken van het regionetwerk komen. De bibs gebruiken hierbij een intern transportsysteem. Zo krijgen alle leners toegang tot een grotere collectie.

Grote flexibiliteit

Een lener is ook meteen lid in alle bibs van de samenwerking. Dankzij het eengemaakt dienstreglement zijn de uitleenregels in alle bibs gelijk. Je boeken terugbrengen kan in eender welke bib van de samenwerking. Dat betekent een grote flexibiliteit voor de uitlener. Door de samenwerking tussen de eigen ‘thuisbib’ en de andere bibs hebben ook minder mobiele mensen toegang tot een groter aanbod.

Momenteel doet men verder onderzoek naar een een duurzame en efficiënte transportregeling, zodat de regiobib op 1 januari 2024 van start kan gaan.

De vorming van een Wase regiobib is een samenwerking van de 10 Wase bibliotheken: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht.


contactinformatie