Nieuwe fietskaart en brochure met twee fietslussen

30
mei
2018

Sint-Gillis-Waas heeft veel troeven voor recreatieve fietsers. Daarom lanceren we een vernieuwde fietskaart en
een brochure met twee fietslussen waarbij je een bezoek brengt aan enkele interessante plekken in de gemeente. Je kan beide kaarten gratis verkrijgen in het toeristisch infopunt in GC De Route en aan de onthaalbalie van het Administratief en Bestuurscentrum.

Fietskaart

De fietskaart kreeg een update. Naast de Tempusroute en de Rode Ridderroute bevat deze kaart de volledige stratenindex en alle trage wegen van Sint-Gillis-Waas.

Per deelgemeente krijg je tips van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken: o.a. het Huis van de Evolutie, de Sint-Pauluskerk, de Roomanmolen, KLINGSPOOR en Natuurhuis Panneweel.

Brochure met twee fietslussen

Vanaf juni tot en met oktober worden elke eerste zondag van de maand de deuren van bovenstaande plaatsen opengezet voor publiek, telkens tussen 14 en 18 uur. Let op: de Roomanmolen is uitzonderlijk gesloten op zondag 3 juni voor dringende werken.

Tijdens je bezoek krijg je meer uitleg over de site of andere activiteiten:

  • Huis van de Evolutie in de Lage Kerkwegel: gidsbeurt van 45 minuten (laatste om 17 uur) aan een voordeeltarief van 2,5 euro per persoon (niet in september en oktober).
  • Sint-Pauluskerk in de Pastorijstraat: gratis folder met uitleg.
  • Roomanmolen in de Pastorijwegel: de molenaars begeleiden je tot in de nok van de molen en geven je graag uitleg.
  • KLINSGPOOR in de Buitenstraat: de Vriendenkling zorgt voor deskundige uitleg over de vier thema’s die op de site aan bod komen (grens, spoorweg, klompennijverheid en de nabijgelegen natuurgebieden).
  • Natuurhuis Panneweel op de Krekeldijk: midden in de natuur organiseert Natuurpunt Waasland-Noord hier de open schuurdagen.

De fiets is het ideale transportmiddel om deze plaatsen te bezoeken. Daarom werden 2 fietslussen van telkens 15 km op kaart gezet. Een eerste lus in Sint-Gillis-Waas en Sint-Pauwels passeert het Huis van de Evolutie, de Sint-Pauluskerk en de Roomanmolen. Een tweede lus leidt je langs KLINGSPOOR in De Klinge en Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.

De fietskaart en de brochure met fietslussen zijn gratis af te halen in het toeristisch infokantoor (GC De Route) of aan de onthaalbalie van het Administratief en Bestuurscentrum.

Je kan de pdf van beide fietskaarten ook hiernaast bekijken.


Contactinformatie