Bij het oprichten van een commercieel initiatief tijdelijke horeca-uitbating zijn er kandidaat-ondernemers die beroep doen op het vrijstellingenbesluit omgevingsvergunning en een horeca pop-up oprichten.
Het bestuur wil creatief ondernemerschap ondersteunen, maar tegelijk ook een kader scheppen waarbij zowel de kandidaat-ondernemer weet waar hij aan toe is, en waarbij oog is voor de leefkwaliteit van de omgeving.
Om deze doelstellingen te waarborgen werd een gemeentelijk horeca pop-up reglement opgesteld.
Voorwaarden
Om een vergunning aan te vragen om een horeca pop-up te openen, heb je volgende zaken nodig:
- KBO nummer
- uittreksel strafregister dat minder dan 3 maanden oud is
- bewijs aangifte FAVV
- bewijs verzekering Objectieve Burgerlijke Aansprakelijkheid Brand en Ontploffing
- brandpreventieverslag – Hulpverleningszone Waasland
- een gedetailleerd plan van de locatie
Procedure
Je kan de aanvraag online indienen of per mail of post.
Kostprijs
De aanvraag en de toelating voor een horeca pop-up zijn gratis.