GTI Beveren opent een vestigingsplaats in Sint-Gillis-Waas

20
sep
2022
Vanaf 1 september 2023 opent GTI Beveren een nieuwe vestigingsplaats in onze gemeente voor het eerste jaar A-stroom ‘Wetenschappen-Technologie'. Vanaf 1 september 2024 richt de school dan het tweede jaar A-stroom ‘STEM-technieken’ in.
 
Hiermee willen de gemeenten Beveren en Sint-Gillis-Waas voor een stuk een oplossing bieden om de capaciteitsdruk op het secundair onderwijs in de onderwijszone Sint-Niklaas te verlichten. Ook in onze Beverse secundaire scholen is de capaciteitsdruk nijpend. In de Beverse secundaire scholen volgen niet enkel jongeren uit de eigen gemeente les. Bijna de helft (43 %) van de leerlingen (1 785 lln.) van alle leerjaren in de Beverse secundaire scholen is niet afkomstig uit Beveren. Voor het GTI is dat zelfs iets meer dan de helft. Zij pendelen voornamelijk vanuit Zwijndrecht, Kruibeke, Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Antwerpen en vanuit Nederland naar Beveren.”
 
Vanaf 2023 hoeven de eerstejaarsleerlingen van Sint-Gillis-Waas en buurgemeenten zich niet zover meer te verplaatsen en kunnen ze voor kwalitatief onderwijs terecht in eigen gemeente, op de locatie van GBS Het Kompas (Kardinaal J. Cardijnstraat 1).
 

Hoeveel leerlingen uit Sint-Gillis-Waas vinden momenteel de weg naar Beveren?

In schooljaar 2021-2022 vonden 125 leerlingen uit Sint-Gillis-Waas de weg naar de Beverse scholen. Het GTI is hierbij de koploper: meer dan de helft (57.6 %) kiest voor het GTI. Het merendeel volgt de A-stroom. Hiermee staat Sint-Gillis-Waas op de 2e plaats wat betreft pendelende leerlingen uit andere gemeenten naar het GTI, na Zwijndrecht (81 leerlingen).

contactinformatie