Vernieuwd fuifbeleid in onze gemeente

27
jul
2022

Het fuifbeleid in onze gemeente is vernieuwd. Er is niet alleen een nieuw fuifreglement, maar ook een subsidiereglement voor alcoholpreventie bij fuiven.

Vernieuwd reglement voor de organisatie van fuiven

Er is een nieuw reglement voor fuiven op het grondgebied van onze gemeente. Zo kan een fuif pas plaatsvinden na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen. Om overlast tegen te gaan, moet iedere fuiforganisatie ook fuifbuddies voorzien. Deze fuifbuddies staan in voor een goed en veilig verloop van de avond. Ze positioneren zich buiten de fuifzaal om de overlast naar de buurt toe tot een minimum te beperken.

De gemeente gaat tijdens fuiven ook de strijd aan met afval. Om afval tot een minimum te beperken, gebruikt men tijdens fuiven herbruikbare drankrecipiënten. Bezoekers van fuiven die oordoppen willen gebruiken, moeten ook de mogelijkheid krijgen. De organisator van fuiven biedt deze gratis aan. De gemeente stelt ook gratis een fuifkoffer ter beschikking aan organisatoren. Deze gemeentelijke fuifkoffer kunnen organisatoren ontlenen na een aanvraag via het e-loket van de gemeente. De koffer bevat onder meer fluohesjes, oordopjes, een EHBO-koffer en sensibiliserende affiches.

Subsidiereglement alcoholpreventie bij fuiven

Organisatoren van fuiven kunnen een subsidieaanvraag indienen als ze tijdens hun fuif maatregelen nemen rond alcoholpreventie. Hiervoor moet er aan een aantal criteria voldaan worden. Zo mag de goedkoopste betalende consumptie op de fuif geen alcohol bevatten. De organisatie werkt ook met een bandjessysteem voor de leeftijden. Daarnaast zijn er op de fuif minstens vijf niet-alcoholische dranken te verkrijgen en biedt de organisatie gratis kraantjeswater aan. Organisatoren kunnen de subsidie aanvragen. via het e-loket.


contactinformatie

 • Jeugd

  Burgemeester Omer De Meyplein 1
  9170 Sint-Gillis-Waas

  Openingsuren deze week

  • Vandaag open van 09.00 uur tot 12.30 uur (Op afspraak), van 14.00 uur tot 17.00 uur (Op afspraak)
  • Morgen open van 09.00 uur tot 12.30 uur (Op afspraak), van 14.00 uur tot 19.00 uur (Op afspraak)
  Alle informatie