Eerste buurtinformatienetwerk in onze gemeente van start

8
sep
2017

Doel van dit netwerk is om de permanente informatie uitwisseling tussen de inwoners en politiezone Waasland-Noord mogelijk te maken.

Wat is een buurtinformatienetwerk?

Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde buurt. Het project bestaat uit burgers (meewerken), een coördinator (leiding geven), de lokale politie (overleggen) en de gemeente (aanmoedigen en logistiek ondersteunen).

Een BIN is pas officieel erkend als het beschikt over een door de FOD Binnenlandse Zaken goedgekeurd charter, ondertekend door de burgemeester, de korpschef en de BIN-coördinator.

Eerste BIN in Meerdonk

Gemeente Sint-Gillis-Waas en politiezone Waasland-Noord zijn tevreden met het engagement van enkele inwoners uit Meerdonk. Door dit mooie initiatief van enkele inwoners zal het algemene veiligheidsgevoel verhogen, wordt de sociale controle bevorderd en verspreiden we het belang van preventie.

Als gemeente moedigen we andere inwoners (buurten, wijken, handelaars …) aan om het voorbeeld van Meerdonk te volgen en zelf een BIN op te richten.

Officiële ondertekening van het charter

De officiële ondertekening door burgemeester Chris Lippens, korpschef Leo Mares en BIN-coördinator Nico De Wert vond plaats op woensdag 6 september 2017.


Contactinformatie