Een nieuw (groen)dak voor gemeentelijke lagere school GOM en bibliotheek

29
jul
2019

In augustus start de aannemer met het verwijderen van het dak van gemeentelijke lagere school GOM en bibliotheek (uitleenpost Meerdonk). De dakbedekking bevat asbesthoudende materialen. Er komt preventief een nieuw (groen)dak in de plaats. De werken zouden eind november 2019 afgelopen zijn.

Professioneel verwijderen van asbest

De dakbedekking van het gebouw waar zowel de gemeentelijke lagere school GOM als de bibliotheek (uitleenpost Meerdonk) en sporthal zitten, is aan vervanging toe. Het dak bestaat gedeeltelijk uit asbesthoudende materialen en wordt preventief verwijderd.

De aannemer die de werken zal uitvoeren, is erkend voor het verwijderen van asbest. De werknemers krijgen een jaarlijkse opleiding en dragen de nodige beschermingsmiddelen zodat dit veilig kan gebeuren. Er worden verder nog heel wat preventieve maatregelen genomen (bijv. nat maken van de materialen, niet breken van de platen, speciale zakken voor het transport van de platen…). De werfzone wordt vanaf begin augustus afgesloten.

In augustus wordt het asbesthoudende dak van het volledige gebouw verwijderd. Zo is de overlast beperkt.

Klassen verhuizen, bibliotheek en turnzaal sluiten tijdelijk

In september wordt het dak van het blok met de klassen heropgebouwd. Hierdoor nemen de klassen van de GOM hun intrek in school De Wegwijzer, de tekenschool en de buitenschoolse kinderopvang. Vanaf oktober zouden de klassen terug toegankelijk zijn. Spelen kan dan op de speelweide.

Nadien volgt het dak van het sanitaire gedeelte, de refter, de bibliotheek en de fietsenstalling/berging. De uitleenpost van de bibliotheek en turnzaal zullen tot aan het einde van de werken gesloten zijn.

De werken nemen een ganse tijd in beslag en zijn sterk afhankelijk van het weer. Als alles goed verloopt, zijn de werken eind november 2019 klaar.

Als het weer tegenzit, zal de groenaanleg van het dak gebeuren in het voorjaar van 2020. Dit heeft geen invloed op de ingebruikname van het gebouw.


Contactinformatie