De nieuwe blauwe zak: nog even geduld

Je hebt er vast al van gehoord. Binnenkort gaan we nog meer sorteren en recycleren, want in de nieuwe blauwe PMD-zak zullen meer verpakkingen mogen dan vroeger.

Dit is nog niet het geval voor gemeenten aangesloten bij MIWA. In onze gemeente/intercommunale staat de invoering gepland voor 1 juni. Nog even geduld dus.

Meer sorteren, minder restafval

In de PMD-zak mogen op dit moment enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. In de nieuwe blauwe zak zullen daar ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen bijkomen. Denk maar aan yoghurtpotjes, botervlootjes of plastic zakken.

Waarom nog niet bij ons?

De uitbreiding wordt stap voor stap ingevoerd over het hele land. Op die manier krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn immers heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven … Het kan dus dat in een buurgemeente of op je werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat bij ons nog niet het geval is.

Wanneer dan wel?

In onze gemeente/intercommunale staat de invoering van de nieuwe blauwe zak gepland voor 1 juni. Midden mei ontvang je een uitgebreid informatiepakket van MIWA. Intussen vragen we je om nog even geduld te oefenen, en de huidige PMD-sorteerregels te respecteren: de P staat nog altijd voor alleen plastic flessen en flacons. Bedankt!

Meer info?www.denieuweblauwezak.be


Contactinformatie