Coronavirus

4
aug
2020

Hier vind je alle (gemeentelijke) richtlijnen en informatie terug rond de coronamaatregelen.

Burgemeestersbeslissing (29/7/2020)

Extra maatregelen om het coronavirus in te dijken in onze gemeente: klik hier

Algemene info en federale maatregelen

www.info-coronavirus.be/nl
https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/ (veelgestelde vragen)

  • Voor vragen over gezondheid en openbare orde: 0800 14 689
  • Voor vragen over economie: 0800 120 33
  • De meest recente procedures tegen het coronavirus vind je hier.

Een vraag voor de gemeente?

03 727 17 00
info@sint-gillis-waas.be

Een vraag voor het Welzijnshuis?

03 202 80 00
welzijnshuis@sint-gillis-waas.be

Dienstverlening Gemeente

  • Het Administratief en Bestuurscentrum en het Welzijnshuis volgen terug de normale openingsuren. Je maakt voor alles een afspraak: online via deze website (klik op 'maak een afspraak' bij het product dat je nodig hebt) of telefonisch via 03 727 17 00 (Administratief en Bestuurscentrum) en 03 202 80 00 (Welzijnshuis).
  • Het infokantoor GC De Route is terug open.

Bibliotheek

Sinds 3 augustus is de bibliotheek opnieuw 's morgens toegankelijk en zijn de uitleenposten in Meerdonk en De Klinge open op zaterdag. Ook de leeszaalwerking is terug van weggeweest. Uiteraard zijn mondmaskers verplicht. Lees er hier meer over.

Sint-Gillis-Waas Helpt

De coronacrisis lokte een grote golf van solidariteit uit. Het is ontroerend om te zien hoeveel mensen elkaar willen helpen: door boodschappen te doen, de hond uit te laten,  kaartjes te sturen naar rusthuisbewoners of gewoon contact te houden.  Als gemeente ondersteunen we deze hartverwarmende acties én zorgen we ervoor dat ze veilig kunnen verlopen. Zo houden we er samen de moed in! Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem hier dan zeker een kijkje!

Mondmaskers

Ook in onze gemeentelijke gebouwen is een mondmasker dragen verplicht!

Bij de exitstrategie speelt het mondmasker een belangrijke rol. Toch hebben mondmaskers nog veel geheimen voor ons. Hoe bewaar, draag of was je een mondmasker? Wil je een antwoord op al je vragen? Neem dan zeker een kijkje op onze pagina over mondmaskers.

Handelzaken / Winkels

Steun onze lokale handelszaken

Onze gemeente wil de lokale handelszaken steunen in deze moeilijke coronatijden. 

Verlenging geldigheidsduur Sint-Gillisse kadobon

Sint-Gillisse kadobonnen, die vervallen in de periode van de coronacrisis (18 maart tot einde maatregelen corona), blijven langer geldig. De geldigheidsduur wordt verlengd tot 1 september 2020. Lees er hier meer over.

Scholen en opvang

Vragen over infodagen of het inschrijven van je kind? Surf naar de website van de school

 

Voorstellingen Tempus De Route

De tickethouders van geannuleerde voorstellingen werden gecontacteerd i.v.m. de omruiling of terugbetaling van de tickets.

Inwoners van Sint-Gillis-Waas ontvangen de programmabrochure 2020-2021 van Tempus De Route in de brievenbus. Je kan extra exemplaren ophalen in het infokantoor.

De ticketverkoop (losse verkoop en abonnementen) start op zaterdag 29 augustus, online via de webwinkel en in het infokantoor. Ook hier zullen bepaalde veiligheidsvoorschriften van toepassing zijn (bijv. beperkt aantal toeschouwers i.f.v. social distance).

De Lijn

De versoepelingen van de coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Ook vervoersmaatschappij De Lijn neemt extra maatregelen om de verspreiding van het virus in te perken. Een mondmasker is verplicht op het openbaar vervoer. Een overzicht van de maatregelen van De Lijn vind je hier.

Op bezoek bij de Zeeuwse buren? Lees even hoe de regelgeving daar is!

Het overzicht van de maatregelen in Zeeland vind je hier.

Reizen naar het buitenland

De grenzen van ons land zijn sinds 15 juni weer open. Reizen vanuit en naar de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de Schengenlanden zijn toegestaan. Uiteraard heeft elk land haar eigen maatregelen. Wil je meer informatie over de richtlijnen in andere landen? Neem dan zeker een kijkje op https://diplomatie.belgium.be/nl.   


contactinformatie