Binck*Bank Tour op 12 augustus: verkeersmaatregelen

5
jul
2019

De eerste rit van de wielerwedstrijd Binck*Bank Tour start op maandag 12 augustus 2019 in Beveren en kent na een rit van 167 km haar ontknoping op de Rondweg in Hulst.
De wielrenners en wielerkaravaan rijden tijdens deze rittenkoers en in volle finale over het grondgebied van onze gemeente. Houd die dag rekening met heel wat verkeershinder.

Parcours van Sint-Gillis-Waas naar Sint-Pauwels

De renners komen Sint-Gillis-Waas binnen via Vrasene en rijden naar Sint-Pauwels langs:
Laarstraat (+/- 13.25 uur) - Sint-Niklaasstraat – Kasteelstraat - Burgemeester Omer De Meyplein – Kronenhoekstraat – Herenstraat – Reepstraat – Holstraat – Loeverstraat – Aststraat – Gaversstraat – Bunderstraat – Shondstraat – Beekstraat – Dries – Klapdorp -Lijkveldestraat – Kwakkel - Vlasrootstraat

Er is tot ongeveer een half uur voor deze doortocht verkeer toegelaten op het parcours in de rijrichting van de wedstrijd. Een tiental minuten voor de doortocht is er geen verkeer meer toegestaan op het parcours.

3 plaatselijke rondes op een afgesloten parcours in De Klinge

Na de doortocht volgen er in De Klinge nog 3 plaatselijke rondes op een afgesloten parcours:

Molenhoekstraat (vanaf het kruispunt met Polderstraat) – Spaanskwartier - Oude Molenstraat – Kieldrechtstraat - Sint-Gillisstraat – Heidestraat - Buitenstraat worden afgesloten voor het verkeer op maandag 12 augustus 2019 van 14.30 tot 17.30 uur.

  • Doortocht ronde 1: de karavaan en het peloton rijden via Kieldrecht naar Meerdonk (Molenhoekstraat) en De Klinge langs: Molenhoekstraat (+/-15.15 uur) – Spaanskwartier - Oude Molenstraat – Kieldrechtstraat - Sint-Gillisstraat – Heidestraat – Buitenstraat
  • Doortocht ronde 2: Vanuit Clinge (Nederland) naar Meerdonk (Polderstraat -Molenhoekstraat) en De Klinge via Polderstraat - Molenhoekstraat (+/-15.42 uur) -Spaanskwartier - Oude Molenstraat – Kieldrechtstraat - Sint-Gillisstraat – Heidestraat – Buitenstraat
  • Doortocht ronde 3: identieke omloop 2de doortocht, met passage aan het kruispunt  Molenhoekstraat met Polderstraat (+/-16.09 uur)

Parkeerverbod

In alle straten van het afgesloten parcours geldt op maandag 12 augustus 2019 van 12.30 tot 17.30 uur een parkeerverbod. Er is ook een parkeerverbod van 11.30 tot 15 uur voor de doortocht in Sint-Gillis-Waas en Sint-Pauwels.

Openbaar vervoer

De wedstrijd heeft voor het openbaar vervoer die dag heel wat gevolgen. Check op voorhand de website of app van De Lijn.


Contactinformatie