Binck*Bank Tour komt op 11 en 12 augustus naar onze gemeente!

3
jul
2019

De Grand Départ van de Binck*Bank Tour 2019 strijkt op 11 en 12 augustus neer in de EGTS-gemeenten Beveren, Hulst, Sint-Gillis-Waas en Stekene.

Zondag 11 augustus is er een ploegenpresentatie op de markt van Hulst. Maandag
12 augustus staat er een rit van Beveren naar Hulst op het programma. In deze rit speelt Sint-Gillis-Waas een belangrijke rol.

EGTS Linieland van Waas en Hulst staat in voor de lokale coördinatie van de Grand Départ van de Binck*Bank Tour 2019. Deze organisatie voert grensoverschrijdende projecten uit in de gemeenten Beveren, Hulst, Sint-Gillis-Waas en Stekene. Het is de eerste keer dat ze een wielerwedstrijd van het hoogste internationale niveau, de World Tour, coördineren in de EGTS-gemeenten.

Parcours van de rit op 12 augustus

Rond 12.30 uur vertrekken de renners op de Grote Markt in Beveren voor een etappe van ongeveer 168 km richting Hulst. De internationale wielertop zal via Nieuwkerken en Vrasene naar onze gemeente rijden. De renners doorkruisen het centrum van Sint-Gillis-Waas en Sint-Pauwels tussen 13.27 en 13.47 uur.

Je kan het peloton zien passeren in de volgende straten: Sint-Niklaasstraat – Kasteelstraat – Kerkstraat – Kronenhoekstraat – Reepstraat – Holstraat – Aststraat – Shondstraat – Beekstraat – Dries – Klapdorp – Lijkveldestraat – Kwakkelstraat - Vlasrootstraat.

Daarnaast speelt onze gemeente een belangrijke rol in de finale van de rit. Op het lokale parcours (De Klinge – Stekene – Hulst) passeren de renners maar liefst drie keer de volgende straten in De Klinge: Spaanskwartier – Oude Molenstraat –
Kieldrechtstraat – Sint-Gillisstraat – Heidestraat - Buitenstraat.

Bovendien ligt de Gouden Kilometer van deze rit ter hoogte van de watertoren in de Molenhoekstraat op 9 km van de streep. Uiteindelijk zal het peloton rond 16.30 uur finishen ter hoogte van Morres Wonen in Hulst.

Voor meer info over het parcours kan je terecht op de website van EGTS Linieland van Waas en Hulst: www.egtslinieland.eu


Programma

In De Klinge zet het feestcomité een side-event op touw om er voor iedereen een onvergetelijke dag van te maken. Op het pleintje voor de bibliotheek (Klingedorp 3) staat er tussen 14 en 18 uur een tapinstallatie met een eetkraampje. Bovendien
hoef je daar niks van de koers te missen. De renners passeren er drie keer en de finale is live te volgen op een groot scherm.

Kom op 12 augustus naar het centrum van De Klinge en geniet er samen met het hele dorp van een hapje, een drankje én de koers.

Verkeershinder

Een wielerwedstrijd brengt verkeershinder met zich mee. Informatie over omleidingen en verkeershinder ontvang je onder meer via deze website.

VIP-tickets

Wil je de koers op een originele wijze beleven? Dat kan! EGTS Linieland van Waas en Hulst biedt verschillende VIP-formules aan. Meer info via joremoving@kpnmail.nl of jordy.ferket@egtslinieland.eu

Meer info? EGTS, Jordy Ferket, jordy.Ferket@egtslinieland.eu,
03 205 36 64


Contactinformatie