Bibliotheek lanceert kabassen voor meer (voor)leesplezier

1
dec
2021

De bibliotheek lanceerde tijdens de voorleesweek een nieuw initiatief om leesplezier bij jonge kinderen te stimuleren. Zo leent de bibliotheek vanaf nu ook gloednieuwe ‘kabassen’ uit. Elke ‘kabas’ bevat niet alleen (voor)leesboekjes maar ook knuffels, spelletjes of vertelplaten.

De Voorleesweek loopt van zaterdag 20 november tot 28 november. De ideale aanleiding voor de bibliotheek van Sint-Gillis-Waas om onder de hashtag leesplezier nieuwe voorleespakketten te lanceren.

De kabassen worden telkens samengesteld rond een bepaald fictiefiguur of thema en bevatten uren leesplezier. Elke kabas is anders en kan naast boeken ook knuffels, handpoppen, vertelplaten, puzzels, spelletjes en andere verrassingen bevatten. Op die manier wordt het bijhorende verhaal ondersteund en het (voor)leesplezier vergroot. Niet alleen bij de kinderen, maar ook bij hun ouders, grootouders, broers en zussen, onthaalouders of leerkrachten.

Ontdek het aanbod in de online catalogus van de bib: https://sint-gillis-waas.bibliotheek.be en gebruik de zoekterm kabas #leesplezier.

De bibliotheekmedewerkers geven ook graag advies over andere voorleesboekjes.


contactinformatie