BE-Alert werd getest op donderdag 3 oktober 2019

3
okt
2019

Om de communicatie in crisissituaties te testen, kregen vandaag alle geregistreerde gebruikers uit Sint-Gillis-Waas via BE-Alert een e-mail van de gemeente. BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen in een noodsituatie.

Een grote brand, wateroverlast of een stroomonderbreking in onze gemeente? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen.

Daarom beschikt onze gemeente sinds 2017 over BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte brengt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Nationale test op donderdag 3 oktober

Op donderdag 3 oktober vindt er een nationale test van BE-Alert plaats. Zowel het Nationaal Crisiscentrum als heel wat steden en gemeenten versturen die dag een test via BE-Alert.

Die dag krijgen 1.780 geregistreerde gebruikers uit Sint-Gillis-Waas een test van Be-Alert via e-mail. Waarom e-mail? Onze gemeente testte een maand geleden BE-Alert al via sms.

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de noodprocedures trainen. Bovendien willen we je hiermee bewust maken van hoe belangrijk het is dat je meteen op de hoogte bent bij een noodsituatie en zo de juiste reflexen kan toepassen. Tenslotte willen we iedereen oproepen om zich in te schrijven op Be-Alert.

Registreer je

Momenteel zijn er 1.780 geregistreerde gebruikers in Sint-Gillis-Waas. Registreer je via http://be-alert.be/nl/schrijf-je. Let op: je hebt een e-mailadres nodig om je te registreren.

Heb je geen e-mailadres? Neem dan contact op met Communicatie via 03 727 17 00 en wij helpen je verder.


Contactinformatie