Be-alert werd getest op dinsdag 3 september

3
sep
2019

Om de communicatie in crisissituaties te testen, kregen vandaag alle geregistreerde gebruikers uit Sint-Gillis-Waas een sms via Be-Alert. Be-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie.

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking in onze gemeente? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen.

Daarom beschikt onze gemeente sinds 2017 over Be-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte brengt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Test op dinsdag 3 september

Op dinsdag 3 september kregen 1607 geregistreerde gebruikers uit Sint-Gillis-Waas een test van Be-Alert via sms.

Door Be-Alert te testen, kan onze gemeente de noodprocedures trainen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van hoe belangrijk het is dat zij meteen op de hoogte zijn bij een noodsituatie en zo de juiste reflexen kunnen toepassen. Tenslotte willen we hen oproepen om zich in te schrijven op Be-Alert.

Registreer je

Momenteel zijn er 1607 geregistreerde gebruikers in Sint-Gillis-Waas. Registreer je via http://be-alert.be/nl/schrijf-je. Let op: je hebt een e-mailadres nodig om je te registreren.

Heb je geen e-mailadres? Neem dan contact op met Communicatie via 03 727 17 00 en wij helpen je verder.


Contactinformatie