Aanpassingen aan rotonde Klingedijkstraat - Hogenakkerstraat - Bergstraat

21
sep
2022

Binnenkort starten er werken aan het noordelijke deel van fietssnelweg F411. Deze worden uitgevoerd door de provincie en gebeuren gefaseerd. Hierdoor moeten fietsers in bepaalde fases via de Kluizendijkstraat - Klingedijkstraat te fietsen, langs de rotonde.

Door werkzaamheden op de N403 tussen de E34 en de Nederlandse grens (Kapellebrug) verwachten we op deze rotonde ook een toename van het autoverkeer.

Om de fietsers toch op een veilige manier van en naar de Klinge te begeleiden voerden we enkele aanpassingen uit aan de rotonde met de Klingedijkstraat - Hogenakkerstraat - Bergstraat. Het is de bedoeling om fietsers zo veel mogelijk van de rotonde weg te houden en de fietsstraten maximaal in te schakelen. Dit doen we om dodehoekongevallen te voorkomen.

We verwijderden 2 van de 3 fietspaden op de rotonde zelf. Alleen fietsers vanuit 't Kalf naar de Hogenakkerstraat toe kunnen de rotonde blijven gebruiken op een duidelijk gemarkeerd fietspad.

  • Er kwam een geaccentueerde fietsoversteek in de Klingedijkstraat, net voor de rotonde, waar de fietsers kunnen oversteken richting fietsstraat met aansluiting op de Koningstraat en de Bergstraat, om op die manier de fietssnelweg veilig te kunnen bereiken.
  • Er kwamen ook geaccentueerde fietsoversteken t.h.v. de Koningstraat/Bergstraat, in de Hogenakkerstraat en t.h.v. Hogenakkerstraat/Koningshoeveweg.
  • De fietsoversteken werden geaccentueerd in okerkleur met de nodige markeringen en verkeerssignalisatie.

Opgelet: Alle fietsers moeten nog steeds voorrang verlenen aan het autoverkeer en hebben geen voorrang op de okerkleurige fietsoversteken.

Ontwerp aanpassingen rotonde

 


contactinformatie